HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτην αμμόγλωσσα ψαρεύουν… πέτρες!

Στην αμμόγλωσσα ψαρεύουν… πέτρες!

Ήταν σοκαριστικό το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι επισκέπτες της αμμόγλωσσας όταν επιτράπηκε η είσοδος μέχρι την παραλία. Στη θέση μιας ολοκάθαρης άμμου που υπήρχε μέσα και έξω από τη θάλασσα, αντίκρισαν μια πετρώδη παραλία. Οι πέτρες που είχαν απομείνει από τις εργασίες, σκορπίστηκαν και γέμισαν τη θάλασσα σε μεγάλη ακτίνα. Δεν μιλάμε για το γνωστό μας θαλασσινό βοτσαλάκι, αλλά για πέτρες κοφτερές που προέρχονταν από σπαστήρα. Το νέο όνομα που δόθηκε στην περιοχή σε αντιδιαστολή της αμμόγλωσσας, είναι πετρόγλωσσα! Δείτε φωτογραφίες της Κυριακής και διαβάστε το άρθρο [ΕΔΩ].

Σήμερα λοιπόν στην περιοχή υπήρχε κάτω από τον πρώην φάρο μηχάνημα που ψάρευε πέτρες από ένα σωρό άμμου. Όπως μας είπε ο χειριστής, χτες με την κουτάλα του μηχανήματος μάζεψε πέτρες μαζί με άμμο μέσα από την θάλασσα. Σήμερα λοιπόν από τον σωρό «ξεχώριζε» τις πέτρες και τις έριχνε στην καρότσα ενός φορτηγού. Η θάλασσα ήταν θολή από το ανακάτεμα και δεν μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε αν ήταν αποτελεσματική η παρέμβασή του. Βέβαια όσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μια παρέμβαση με ένα μηχάνημα περιορισμένου «βεληνεκούς».

Προηγουμενο αρθρο
Καλό Μήνα
Επομενο αρθρο
Κρανίου τόπος... Τα έργα στο Κάστρο, οι Άρχοντες κι εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.