HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΣτην κατάψυξη η χώρα – Αγριεύει ο καιρός

Στην κατάψυξη η χώρα – Αγριεύει ο καιρός

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς και θυελλώδεις άνεμοι που η έντασή τους θα φτάνει έως τα 10 μποφόρ είναι τα κύριο χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού για σήμερα:

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στην Ηπειρο θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση θα σημειωθεί από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Αττική

Αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια το βράδυ στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.

Μακεδονία, Θράκη

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ενώ από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ θα σημειωθεί σε σημαντική πτώση.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, την Εύβοια και στις βορειότερες περιοχές της ανατολικής στερεάς. Χιονοπτώσεις αρχικά θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας, από το βράδυ και στα ημιορεινά αλλά και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στα νοτιά οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη νύχτα σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχουν Κυκλάδες και Κρήτη. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια αρχικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Κακοκαιρία αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολική και νότιας χώρας. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας και κεντρικής χώρας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βόρεια και αργά τη νύχτα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ φτάνοντας στα πελάγη τα 9 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση. Παγετός θα δημιουργηθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Προηγουμενο αρθρο
Παρέμβαση του Παύλου Βλάχου σε άρθρο της ιστοσελίδας μας
Επομενο αρθρο
300 εκατομμύρια δολάρια για πίνακα του Γκογκέν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.