HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΣτην «κοιλάδα του Έρωτα» το 1956

Στην «κοιλάδα του Έρωτα» το 1956

Εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους οι δυο φωτογραφίες του 1956 που παρουσιάζουμε σήμερα.

Νέοι και όμορφοι Λευκαδίτες φωτογραφίζονται σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο. Στην κοιλάδα του Έρωτα! Βράχια, κυπαρίσσια και πυκνή βλάστηση δημιουργούν μια ειδυλλιακή εικόνα που συμπληρώνεται από τους καλοντυμένους νέους της εποχής. Είναι καλεσμένοι μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους της πόλης σε μια γιορτή.

Καλοκαίρι 1956, μια μεγάλη Προσκοπική ομάδα από την Αθήνα είχε κατασκηνώσει στην Κοιλάδα του Έρωτα, στον Παράδεισο, λίγο μετά την Λυγιά, στα δεξιά, πηγαίνοντας προς το Νυδρί.

Μια Αυγουστιάτικη Κυριακή η ομάδα των Προσκόπων οργάνωσε γιορτή με πλήθος προσκεκλημένων από την πόλη της Λευκάδας. Μεταφέρονται από την πόλη με το πλοίο του «Μπαμπάνη». Μια ειδική κατασκευή πλεούμενου το οποίο έμοιαζε σαν… πλατεία με πάγκους. Μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 50 άτομα! Η εκδήλωση ήταν άψογα οργανωμένη και πέραν των άλλων περιλάμβανε σκετς τα οποία είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι οι πρόσκοποι.

Πρωτοδιαβάσαμε για την Κοιλάδα του Έρωτα στο βιβλίο για τον Ορφέα, του αείμνηστου Γεράσιμου Περδικάρη, (εικονίζεται στις φωτογραφίες). Σ΄ αυτό χώρο ο Ορφέας πραγματοποίησε χορούς το 1957, το 1958 και το 1959 στα πλαίσια των γιορτών Λόγου και Τέχνης και της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλονταν εκείνα τα χρόνια για την τουριστική προβολή της Λευκάδας. Οι περιγραφές είναι ενθουσιώδεις για το μαγευτικό τοπίο αλλά και την διακόσμηση του Ορφέα.

Η περιγραφή του 1958 είναι αποκαλυπτική

Φωτογραφία της Κοιλάδας του Έρωτα του 1968 του Βιβλιοπωλείου Τσιρίμπαση.

Αναγνωρίστηκαν: Νίκος Μαλακάσης, Σπύρος Περδικάρης, Στάθης Μαυρομάτης, Γεράσιμος Περδικάρης, Νιόνιος και Ζώης Βλάχος, Γέτα Δαφαράνα,

Στην αναγνώριση των προσώπων μας βοήθησε η κ. Φροσούλα Μασμανίδη. Τη γιορτή των Προσκόπων, από όπου και οι πρώτες φωτογραφίες, θυμήθηκε και μας ανέφερε ο κ. Σπύρος Σολδάτος. Τους ευχαριστούμε.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Αλέξανδρος Παρίσης και πάλι Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ
Επομενο αρθρο
Η Λευκαδίτικη φορεσιά του γάμου με φόντο την Ακρόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.