HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣτην Κύπρο δεν ηττηθήκαμε, αλλά προδοθήκαμε

Στην Κύπρο δεν ηττηθήκαμε, αλλά προδοθήκαμε

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Ιουλίου 1974, όταν στις ακτές της Κερύνειας άρχιζε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο Αττίλας ήταν σε πλήρη εξέλιξη, η Κύπρος δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο. Η Τουρκία σκόρπισε τον όλεθρο και τον θάνατο στην Κύπρο και συνεχίζει να κατέχει παράνομα για 44 χρόνια το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής της.

Περισσότεροι από 43.000 βαριά οπλισμένοι στρατιώτες από την Τουρκία παραμένουν ακόμη στις κατεχόμενες περιοχές.

Εάν υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο και αποτελεσματική βοήθεια από την Ελλάδα, σε καμιά περίπτωση οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να πατήσουν το πόδι τους στην Κύπρο. Ο φάκελος της Κύπρου πρέπει ν’ ανοίξει για να μαθευτεί όλη η αλήθεια. Είναι υποχρέωση στο έθνος και σε όλους όσους πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους.

Η ΕΛΔΥΚ αποτελεί την «αφρόκρεμα» του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, αμέσως μετά από τις Ειδικές Δυνάμεις. Και αυτό διότι είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση υποτυπώδους επιφυλακής, παρόμοιας με αυτήν που βρίσκονται όλες οι παραμεθόριες μονάδες εκστρατείας, αλλά με την ιδιαιτερότητα ότι θα πρέπει συνεχώς να εκπαιδεύεται σε σενάρια «μάχης» καθημερινά, πάντα με πραγματικά πυρά, σε κανονικές συνθήκες «πολέμου», για την αποτροπή πιθανής προέλασης του κατακτητή εχθρού, αν και ποτέ αυτός το τολμήσει. Η διαφορά της με την Εθνική Φρουρά είναι ότι δεν διαθέτει εφεδρείες, δεν διαθέτει την δυνατότητα επιστράτευσης και γνωρίζει ότι αν κληθεί, θα πρέπει «να βγάλει μόνη της τα κάστανα από την φωτιά.

ΠΑΝΟΣ ΓΑΖΗΣ
ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΕΛΔΥΚ

Προηγουμενο αρθρο
Ο Μύλος της Έριδος κι ένα κρινάκι!
Επομενο αρθρο
Αναφορά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη μίσθωση της παραλίας του Μύλου κατέθεσε ο Θανάσης Καββαδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.