HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣτην Μύκονο ο δήμαρχος απειλεί: Ουδείς θα κάνει ότι θέλει. Θα σας βάλω πρόστιμα εάν…

Στην Μύκονο ο δήμαρχος απειλεί: Ουδείς θα κάνει ότι θέλει. Θα σας βάλω πρόστιμα εάν…

Ξεκινάμε από τα …βασικά. Στην Μύκονο υπάρχει Επιτροπή Αισθητικής… Ναι δεν είναι αστείο. Είναι πολύ σοβαρό και μας δείχνει πως πρέπει να λειτουργεί το ελληνικό κράτος. Το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση. Όχι όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα που ο καθείς κάνει ότι θέλει. Η Επιτροπή αυτή λοιπόν είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των αρμοδιοτήτων του Δήμου που αφορούν την προστασία κατά της προσβολής της αισθητικής του νησιού και την τήρηση αποφάσεων και διατάξεων για τον παραδοσιακό οικισμό της Μυκόνου. Πήρε σάρκα και οστά πριν από περίπου 14 μήνες (τον Φεβρουάριο του 2015) μετά την πρόταση του Δήμαρχου Κωνσταντίνου Κουκά, που τροποποίησε την απόφαση 64 του 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, διαμορφώνοντάς την από 5 μελή επιτροπή σε 7 μελή επιτροπή, καθώς και το άρθρο 2 παράγραφος 3 λέγοντας πως τα καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής να ασκεί εκπρόσωπος του Δήμου, που ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τέλος μια θέση τακτικού και αναπληρωματικού μέλους θα αναλαμβάνουν εκπρόσωποι των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων οι οποίοι θα συμμετέχουν κατά περίπτωση. Και αυτή η Επιτροπή δεν είναι …διακοσμητική αλλά έχει ρόλο. Και το χειρότερο; Βάζει κανόνες και ποινές που όλοι τους ακολουθούν…

Πρόστιμα

Και μάλιστα σήμερα προχώρησε σε μία εντυπωσιακή κίνηση βάζοντας όρια και με την απειλή προστίμων όσον αφορά τον χρωματισμό (!!!) των χώρων μπροστά από τα μαγαζιά και ζήτησαν την αφαίρεση των κάθετων πινακίδων… Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Επιτροπή Αισθητικής και «τους καλεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του παραδοσιακού οικισμού του νησιού, εντός δέκα (10) ημερών και λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, να επιμεληθούν για τον χρωματισμό (άσπρισμα) των χώρων και των δρόμων έμπροσθεν των καταστημάτων και οικιών μέχρι τον άξονα του δρόμου. Παρακαλούμε να μην χρησιμοποιούνται ολισθηρά υλικά (βαφές) και για το λόγο αυτό συμβουλευτείτε τα αντίστοιχα καταστήματα.

Οι επιχειρηματίες υποχρεούνται να αφαιρέσουν άμεσα τις κάθετες επιγραφές, καθώς και όλες τις πινακίδες των επιχειρήσεων τους, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε δημοτικούς χώρους και πλατείες εντός και εκτός των οικισμών».

Ομοιομορφία

Κι εάν νομίζεται ότι είναι η πρώτη φορά, κάνετε λάθος. Πριν από δύο μήνες περίπου εξέδωσε τους όρους και τις διατάξεις που θα πρέπει να ακολουθούνται για όλα τα καταστήματα και τα κτίρια στο νησί και προειδοποιεί για κυρώσεις, ακόμη και ανακλήσεις αδειών σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Κι έτσι έχουμε ανακοινώσεις που αφορούν χρωματισμούς κτιρίων (όλα λευκά και τα κουφώματα σε συγκεκριμένες αποχρώσεις και μόνο ξύλινες), για τις πέργκολες έχουμε μόνο ξύλινες και μόνο λευκές, για τις πινακίδες μόνο μία σε λευκή απόχρωση με μαύρους ή μπλε χαρακτήρες, σε ελληνική ή ξένη γλώσσα.

Ο δήμαρχος που προστατεύει το νησί του

Όχι σε φωτισμούς που δεν ταιριάζουν στην παραδοσιακή μορφή των κτιρίων (εξαίρεση τα βενζινάδικα, τα φαρμακεία ή τα νοσοκομεία) και τέλος όλες οι εξωτερικές οικοδομικές εργασίες εντός του οικισμού της Χώρας Μυκόνου προτρέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου κάθε έτους. Και βέβαια δεν μιλάμε για αφισοκόλληση ή απορρίμματα ή στάθμευση. Επί της ουσίας. Ο δήμαρχος προστατεύει τον πλούτο και την περιουσία του νησιού. Και καλά κάνει.

Πηγή: mononews.gr

Προηγουμενο αρθρο
Στη μνήμη του παπά Φραγκούλη
Επομενο αρθρο
Μεγάλη νίκη της Δόξας στη Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.