HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτη μνήμη του αγαπητού μας Φώντα Αθανίτη

Στη μνήμη του αγαπητού μας Φώντα Αθανίτη

ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
Στη μνήμη του αγαπητού μας ΦΩΝΤΑ ΑΘΑΝΙΤΗ

Δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση αλλά η βροχή που ξέσπασε με το θάνατο του Φώντα είναι ένα γεγονός. Ίσως η Λευκάδα σαν γνήσιο ΜΠΟΥΡΑΝΕΛΟ, ήθελε να τον αποχαιρετήσει όπως παλιά με τις συχνές βροχές.

Ο Φώντας, υπήρξε πολύπλευρη καλλιτεχνική μορφή χορωδός – κανταδόρος – χορευτής – μουσικός αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος με αυστηρή κριτική διάθεση και με λατρεία στην Λευκαδίτικη και Επτανησιακή κουλτούρα. Παθιαζόταν με την πόλη και την ασυνήθιστη νυκτερινή της λειτουργία.

Βασικός και περιζήτητος στην χορωδία του ΟΡΦΕΑ, έδινε χαρά στην ζωή του μέσα από το χορωδιακό τραγούδι το οποίο συνεχιζόταν μέχρι τις πρωινές ώρες με την φιλόμουση παρέα του, Κώστα Γαζή, Γιάννη Χαμοσφακίδη, τους αείμνηστους Αντώνη Κατωπόδη, Γεράσιμο Τζεφρώνη, Νώντα Βαγενά κ.α. κα ι κατόπιν με την ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ. Συνιδρυτής του χορευτικού τμήματος του ΟΡΦΕΑ, χορευτής και δάσκαλος, έβλεπε με την ίδια ευαισθησία και στήριζε με το ίδιο πάθος όλα τα τμήματα του ομίλου.

Το 2012, αν και υπερήλικας έλαβε μέρος στο αφιέρωμα του ΟΡΦΕΑ για τα 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του ομίλου, χορεύοντας μαζί με τα εγγόνια του. Γεγονός όπως μου εκμυστηρεύτηκε ήταν από της πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Ήταν τελειομανής. Γύρισε δικό του βίντεο γιατί ήθελε να αναφέρονται όλα τα τμήματα της άλλης οικογένειάς του που ήταν ο ΟΡΦΕΑΣ.

Για μένα είχε πάντοτε ένα καλό λόγο να πει και δημιουργήθηκε μια αλληλοεκτίμηση και σεβασμός μέσα από την αγάπη μας για τον ΟΡΦΕΑ, το χορωδιακό τραγούδι, την καντάδα και την ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ.

Την αγαπημένη του σύζυγο Άννα, τα δύο του παιδιά τον Αντώνη και τον Σπύρο, τους αμέτρητους φίλους και συγγενείς του μας παρηγορεί ότι ο θάνατος σαν φυσικό φαινόμενο της ζωής δεν θεωρείτε χαμός. Ο θάνατος ενός πολυαγαπημένου προσώπου δεν είναι χαμός διότι ο αγαπητός Φώντας θα μείνει για πάντα ανάμεσά μας, σε όλους όσοι των γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Καλό παράδεισο φίλε μου
ΒΑΣΙΛΗΣ Χ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ
Συνταξιούχος δημοσίου

Προηγουμενο αρθρο
Ο Μεγανησιώτης Πέτρος Μπενίας, πίσω από την ιατρική ανακάλυψη της χρονιάς!
Επομενο αρθρο
Πασχαλινές ευχές 2018

2 Σχόλια

  1. Πηνελόπη Γεωργίου
    3 Απριλίου 2018 at 14:00 — Απάντηση

    Ο Ορφέας , τίμησε τον κ. Φώντα Αθανίτη , όσο ήταν ακόμη εν ζωή και ο ίδιος δεν είχε κανένα παράπονο απ τον Ορφέα και ήξερε πως όλοι τον αγαπούν και ο ίδιος μας αγαπούσε ως παιδιά του..εσείς κ. ή κα Αμελιαζ , ποιο ακριβώς είναι το παράπονό σας?

  2. αμελιαζ
    30 Μαρτίου 2018 at 21:47 — Απάντηση

    Του Φωντα δεν του ταιριαζει ενας ξυλινος επικειδιος ουτε μια νεκρολογια.
    Ο Ορφεας που βρισκεται???

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.