HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣτις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Κουφοντίνας – «Σε δύο χρόνια μπορεί να αποφυλακιστεί»

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Κουφοντίνας – «Σε δύο χρόνια μπορεί να αποφυλακιστεί»

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου μεταφέρεται ο πολυισοβίτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή (που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή) πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 16 φορές ισόβια.

Οι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες, όπως η συγκομιδή πορτοκαλιών, ελιών, ενώ φροντίζουν ακόμα και χοιροστάσια.

Αυτό το γεγονός σημαίνει πως κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή, μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», με τα τωρινά δεδομένα, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ήδη ο Δημήτρης Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες και έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών και έχει επιστρέψει, ενώ ο ίδιος υπέβαλε αίτηση η οποία και έγινε δεκτή.

Σε σχέση με το καθεστώς των αδειών, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διαφέρει από τις κλειστές φυλακές.

Προηγουμενο αρθρο
Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας
Επομενο αρθρο
Πόρτο Κατσίκι SOS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.