HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτις Αλυκές Καρυωτών έριξαν τα λύματα στη θάλασσα

Στις Αλυκές Καρυωτών έριξαν τα λύματα στη θάλασσα

Από χτες το βράδυ είχαμε μια ανώνυμη καταγγελία, ότι χτες άδειασαν στη θάλασσα τα λύματα του υποσταθμού που βρίσκεται στις Αλυκές Αλεξάνδρου στους Καρυώτες, δίπλα στη θάλασσα.

Ο αναγνώστης μας πληροφόρησε πως επί τόπου ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Σέρβος και διάφοροι τεχνικοί. Η θάλασσα μαύρισε από τις βρωμιές, μας έγραψε. Ο αναγνώστης έμεινε στην περιοχή μια ώρα και παρακολούθησε τη διαδικασία, η οποία μπορεί να είχε αρχίσει πολύ πριν πάει και να συνεχίστηκε μετά.

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες του, επί τόπου έφτασε και η Αστυνομία μετά μάλλον από καταγγελία, καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας. Κάποιοι πολίτες μάλιστα λογομάχησαν με τον αντιδήμαρχο για τα λύματα που έπεφταν στη θάλασσα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, γιατί έχει βλάβη ο υποσταθμός.

Προσπαθήσαμε σε όλη τη διάρκεια της σημερινής μέρας να διασταυρώσουμε την σοκαριστική είδηση, αλλά να ενημερωθούμε και οι ίδιοι για τον υποσταθμό των Καρυωτών.

Ο υποσταθμός που βρίσκεται στις Αλυκές Καρυωτών συγκεντρώνει τα λύματα των Καρυωτών (μέρος ή όλα) και μέσω υποθαλάσσιου αγωγού και τα λύματα της Πλαγιάς. Στον υποσταθμό πρέπει να υπάρχουν τρεις αντλίες οι οποίες τα διοχετεύουν στον Βιολογικό της πόλης. Δεν είμαστε και τεχνικοί, μπορεί να μην μας διασαφηνίστηκε και καλά, είναι όμως σίγουρο πως μια ή δυο, από τις αντλίες, πρέπει να είναι εφεδρικές για την περίπτωση βλάβης. Βλάβη στις αντλίες είχε σημειωθεί πριν από περίπου 2,5 χρόνια με αποτέλεσμα πάλι τα λύματα να πέσουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, ο υπεύθυνος τεχνικός του Δήμου είχε ενημερώσει από τον Απρίλιο του 2016, ότι οι δυο αντλίες είναι εκτός λειτουργίας. Από το Απρίλιο μέχρι χτες ο υποσταθμός λειτουργούσε με μόνο μια αντλία, η οποία παρουσίασε βλάβη με τα παραπάνω αποτελέσματα. Ο Δήμος δεν φρόντισε στους οκτώ μήνες που μεσολάβησαν να προμηθευτεί και να αντικαταστήσει τις χαλασμένες αντλίες.

Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο, απλώς θα επισημάνουμε ότι πέρα από την μόλυνση που προκαλείται στη θάλασσα, στην περιοχή υπάρχουν χειμερινοί κολυμβητές και ο θαλάσσιος χώρος των Καρυωτών είναι το πεδίο που ασκούνται οι μαθητές του Ναυτικού Ομίλου.

Προηγουμενο αρθρο
Γενική Συνέλευση και η κοπή πίτας του Πολιτιστικου Συλλογου Κόκκινη Εκκλησιά
Επομενο αρθρο
Το 1948 που έγινε ο φοβερός σεισμός...

4 Σχόλια

  1. Λευκάδα
    5 Φεβρουαρίου 2017 at 21:35 — Απάντηση

    Ελα ντε που ειναι ο πολιτιστικός σύλλογος ?
    Αχ ξεχασα οτι Λυγια θεωρείται απο την περιοχη Βανδωρου και μετα αφου οτι γίνεται γίνεται απο εκει και περα ( καλοκαιρινα δρομενα οπως βαρκαρολες , αποκατασταση ζημιας του πεζοδρομου πριν τα ταβερνακια ) στην δικια μας περιοχη δεν υπαρχει ουτε μια λαμπα για τους πεζους το καλοκαιρι αλλα μην ξεχναμε οτι πριν δυο χρονια ο πολιτιστικός σύλλογος ενδοιαφεροταν μονο για την μη αποκατασταση της ζημιας του παραλιακου δρομου με αποτελεσμα ο δρομος να θυμιζει δρομο του 1900 σε χωριο ξεχασμενο απο τον κοσμο.

    Ελπιζω ο πολιτιστικός σύλλογος μεσα στις προγραμματισμενες ενεργειες του να εχει και την φωταγωγηση του παραλιακου δρομου.

  2. jean hiver
    3 Φεβρουαρίου 2017 at 15:51 — Απάντηση

    o politistikos katounas pou eine arage??tharo fytevi lampionia gia ta epomena xristougenna epano stin katouna…eine far away
    o politistikos karioton?? mallon perimenei ti sodeia apo ta lampiona…sas xypnisa??? sygnomi
    jean hiver

  3. Angie
    1 Φεβρουαρίου 2017 at 22:52 — Απάντηση

    βαλτε ανεμογεννήτριες να παράγουν ρευμα και να φέρνουν έσοδα στο δήμο και από αυτά, αρχικά, βγαλτε όλα τα παλιομηχανήματα και αντικαταστήστε τα με καινούργια.

  4. anwnimos
    1 Φεβρουαρίου 2017 at 12:31 — Απάντηση

    Ναι αλλά κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις με τους ψεκασμένους του Σώρρα, ανοιχτήκαμε στην αγορά της Κίνας και είδαμε και τη Νίκη να παίζει μπάσκετ και κόβουμε και πίτες……

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.