HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτον Υφυπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου ο Θανάσης Καββαδάς

Στον Υφυπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου ο Θανάσης Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 9 Ιανουαρίου 2020

Στον Υφυπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς

Έκτακτη συνάντηση είχε την Τετάρτη ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο Βουλευτής μετέφερε στον αρμόδιο Υφυπουργό το δικαιολογημένο κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στους πολίτες της Λευκάδας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, το οποίο παραμένει ακέφαλο επί μήνες, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, και ιδίως την έλλειψη καρδιολόγων, νεφρολόγου και αναισθησιολόγων. Ζήτησε τον άμεσο διορισμό Διοικητή και λεπτομέρειες για την πορεία της προκήρυξης για τις 11 θέσεις μονίμων ιατρών, οι οποίες έχουν δεσμευθεί για την Λευκάδα.

Επιπλέον των ανωτέρω θέσεων, ο κ.Καββαδάς ζήτησε τη διάθεση ενός επικουρικού ιατρού παθολόγου για την κάλυψη άμεσων αναγκών του Νοσοκομείου, καθώς και την πλήρη κάλυψη όλων των θέσεων αγροτικών γιατρών στο νομό, με διορισμό δύο ακόμα ιατρών μέσω της σχετικής προκήρυξης που θα δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο.

Επεσήμανε ότι, μόλις καλυφθούν και οι έντεκα θέσεις αγροτικών ιατρών, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου τα περιφερειακά ιατρεία στην Εξάνθεια, το Βλυχό, τον Άγιο Πέτρο, τον Σύβρο και την Νικιάνα να λειτουργούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να εξυπηρετούν τις ανάγκες τόσο σε εξετάσεις, όσο και σε συνταγογραφήσεις.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι ο διορισμός του νέου Διοικητή θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ στα μέσα της εβδομάδας και μετά τη δημοσίευση θα αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του, ενώ για την προκήρυξη των μονίμων ιατρών ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι θα δημοσιευθεί στο τέλος Ιανουαρίου. Με δεδομένο ότι αυτή θα είναι η πρώτη προκήρυξη που θα διεξαχθεί με τις νέες, ταχύτερες διαδικασίες, ο διορισμός των μονίμων ιατρών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός πέντε μηνών.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός συμφώνησε με τον Βουλευτή να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού παθολόγου, καθώς και ότι στο μεταξύ, το Υπουργείο σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για το Νοσοκομείο Λευκάδας, διαθέτοντας προσωπικό από άλλες μονάδες της Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες μέχρι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Πέραν των θεμάτων ιατρικού προσωπικού, ο Βουλευτής ζήτησε ακόμα από τον Υφυπουργό να συνηγορήσει στο αίτημα παραχώρησης μιας πτέρυγας του παλαιού Νοσοκομείου, προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Λευκάδας, για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι επισκευές και η επέκταση του τωρινού κτιρίου, κάτι στο οποίο ο Υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά.

Τέλος, ο κ.Καββαδάς επεσήμανε την ανάγκη να μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου (πρώην ΠΕΔΥ) στο παλιό Νοσοκομείο, καθώς με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 25.000 ευρώ το χρόνο από τα έξοδα ενοικίου. Ο Υφυπουργός συμφώνησε να προχωρήσει το θέμα.

Προηγουμενο αρθρο
Το μέλλον δεν υπάρχει χωρίς αναφορά στη μνήμη
Επομενο αρθρο
Ένα πανέμορφο παραδοσιακό κτίριο στην παραλία της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.