HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣτοπ… στους τουρίστες βάζει (και) η Μπριζ

Στοπ… στους τουρίστες βάζει (και) η Μπριζ

Μετά την ανακοίνωση του Άμστερνταμ ότι θέλει να σταματήσει να διαφημίζεται ως τουριστικός προορισμός καθώς δεν μπορεί πλέον να αντέξει τις ορδές τουριστών, σειρά παίρνει η Μπριζ, η παραμυθένια πόλη του Βελγίου.

Ως ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Μπριζ κάθε χρόνο δέχεται πλήθος τουριστών, γεγονός που φαίνεται ότι θέλει να το αλλάξει. Ακολουθώντας τα χνάρια του Άμστερνταμ, το Δημοτικό Συμβούλιο της βελγικής πόλης αποφάσισε να μην διαφημίζει πλέον την πόλη σε ξενοδοχεία άλλων μεγάλων βελγικών πόλεων, ανησυχώντας για την ταυτότητά της και πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τους τουρίστες.

«Υπάρχουν πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται τη Μπριζ και κάποιοι έστω για μια μόνο ημέρα. Φυσικά δεν τους ζητάμε να σταματήσουν να την επισκέπτονται, αλλά θεωρούμε πως η πόλη μας δεν χρειάζεται άλλη διαφήμιση αυτή τη στιγμή», επεσήμανε ο σύμβουλος τουρισμού, Φίλιπ Πιερίνς.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου 9 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως επισκέπτονται το ιστορικό κέντρο της Μπριζ.

Οι Αρχές της Μπριζ πραγματοποίησαν επίσης συμφωνίες με τις λιμενικές αρχές ώστε να επιτρέπεται μόνο σε δυο κρουαζιερόπλοια να βρίσκονται στο λιμάνι την ίδια στιγμή.

Πηγή: perierga.gr

Προηγουμενο αρθρο
Εορτάστηκε η Πολιούχος της Λευκάδας Παναγία η Φανερωμένη
Επομενο αρθρο
Αυτή την ανάπτυξη θέλουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.