HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣτο επόμενο συμβούλιο και με τον «κηδεμόνα» σας!

Στο επόμενο συμβούλιο και με τον «κηδεμόνα» σας!

Μετά την συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στην Καρυά στις 19/9/2016, από κατοίκους όλων των περιοχών της Ορεινής και όχι μόνο Λευκάδας για το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα των καταστροφών που προξενούν τα ανεπιτήρητα βοοειδή στις καλλιέργειες, εκδόθηκε ψήφισμα, το όποιο κοινοποιήθηκε και στο Δήμο Λευκάδας.

Στη συνέχεια ο Δήμος με έγγραφο που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Μάρκος Νικητάκης, απάντησε στους κατοίκους για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος. Ούτε λίγο ούτε πολύ τους δήλωσε, πως τα κίνητρά τους δεν είναι οι ζημιές που υφίστανται, αλλά πολιτικά.

Τόσο το περιεχόμενο όσο και η απάντηση του Δήμου συνιστούν μάλλον νέα πολιτικά ήθη.

Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα διαπιστωμένο από όλους. Το πρόβλημα με τον καιρό οξύνεται. Ο Δήμος ακόμα κι αν έκανε όλα όσα γράφει στην ανακοίνωσή του, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αντί λοιπόν να ανασκουμπωθεί να κοιτάξει το πρόβλημα σοβαρά, εκδίδει ανακοίνωση και μάλιστα τους λέει ότι χρησιμοποιούν:«ένα καθημερινό υπαρκτό πρόβλημα με καιροσκοπικό τρόπο ενδεχομένως για την ικανοποίηση προσωπικών μελλοντικών φιλοδοξιών»!

Ας προσέξουν λοιπόν από τώρα και πέρα οι πολίτες που απευθύνονται στο Δήμο για τα προβλήματα τους. Σημασία δεν έχει ούτε το δίκιο τους, ούτε οι περιουσίες τους που καταστρέφονται, αλλά οι προθέσεις τους. Μπορεί να έχουν μελλοντικές φιλοδοξίες!!

Την Δευτέρα 3/10 μετά από κάλεσμα της συντονιστής επιτροπής των κατοίκων έγινε παρέμβαση ώστε να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπως είχε ζητήσει η επιτροπή από τον πρόεδρο την Παρασκευή. Εκ μέρους των κατοίκων η κα. Σεβαστή Κωνσταντινίδη- Ρεκατσίνα, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Βεβαίως η πλειοψηφία του ΔΣ έδωσε αρνητική ψήφο, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Το θέμα σύμφωνα με την απόφαση, θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο προς το τέλος του μηνός.

Ο παραλογισμός όμως βρίσκεται σε όσα ακούστηκαν στο συμβούλιο μέχρι να πάρουν την απόφαση για την αναβολή της συζήτησης. Επαναλαμβάνω πρόκειται για μείζον πρόβλημα. Κανένας ούτε η δημοτική αρχή αρνείται το μέγεθός του.

Παρόλα αυτά ο δήμαρχος και σε αυστηρό μάλιστα τόνο, ζήτησε από την αντιπολίτευση να του καταθέσει προτάσεις μέχρι το επόμενο συμβούλιο!

Προσπάθησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα λέγοντας ότι χρονολογείται από το 2008.

Και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητήθηκαν το ονόματα της συντονιστής επιτροπής!

(Αν όλα τα παραπάνω σαν θυμίζουν κάτι από τα επιχειρήματα που ακούγονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, είστε κακοπροαίρετοι!)

dscn2740

Αίφνης η δημοτική Αρχή θυμήθηκε την αντιπολίτευση, θέλοντας να την κάνει συμμέτοχο στην δική της αδυναμία να διοικήσει. Το γεγονός δε ότι οι προηγούμενοι δήμαρχοι δεν έλυσαν το πρόβλημα αποτελεί άλλοθι για την δική της αδυναμία. Και το σπουδαιότερο -η πολιτική των αμφιθεάτρων- ζήτησε ονόματα της συντονιστικής επιτροπής… Αλλιώς δεν καταπιάνεται με το πρόβλημα!

Άντε μετά να βρεις λύση στα προβλήματα, όταν όλη η έννοια της δημοτικής Αρχής είναι οι συντονιστικές επιτροπες.

Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι το πρόβλημα ξεκίνησε πράγματι παλιότερα. Στην αρχή ήταν όμως περιορισμένο στους Σκάρους. Στη συνέχεια και λόγω γειτνίασης, έφτασε στον Αλέξανδρο. Επειδή όμως στο χωριό δεν υπάρχουν καλλιέργειες, παράμεινε κάπως μεμονωμένο. Με τα χρόνια τα ζώα αυξήθηκαν. Διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις, φτάνουν στους Σφακιώτες, στο Λιβάδι της Καρυάς, καταστρέφουν αμπέλια, καλλιέργειες, κήπους, σπαρτά, λιθιές. Αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα οξύνθηκε υπέρμετρα.

Στο επόμενο συμβούλιο θα συζητηθεί λοιπόν το θέμα και οι κάτοικοι της ορεινής Λευκάδας θα πρέπει να κατέβουν με τον «κηδεμόνα τους», δηλαδή ονόματα συντονιστικής επιτροπής και υπογραφές κατοίκων!

Προηγουμενο αρθρο
Αλλάζουν χέρια τα διόδια της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας
Επομενο αρθρο
Η Τουρλίδα, η λιμνοθάλασσα και οι πελάδες

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    5 Οκτωβρίου 2016 at 14:53 — Απάντηση

    Λες κ’ έψαχνε το φώς μες την ξεφτύλα.

    Για τον σπουδαίο για τα Ελληνικά γράμματα Ποιητή- Στιχουργό ,Ηπειρώτη στην καταγωγή- Κοκκινιά Θεσπρωτίας- , ‘Αλκη Αλκαίο ( Βαγγέλης Λιάρος ήταν το πραγματικό του όνομα ) γίνεται τούτες τις μέρες στο Ηρώδειο θέατρο Αθηνών εκδήλωση προς τιμήν του, η αναφορά γίνεται , στο ποίημά του- τραγούδι με τίτλο ” Πουέρτο Ρίκο” και στους υπερβατικούς στίχους: ” Λες κ’ έψαχνε το φώς μες την ξεφτύλα.”

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.