HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣτο θέμα της πεζοδρόμησης της αγοράς οι κινήσεις εντυπωσιασμού πέφτουν στο κενό!

Στο θέμα της πεζοδρόμησης της αγοράς οι κινήσεις εντυπωσιασμού πέφτουν στο κενό!

Πριν από λίγες μέρες σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, με μπόλικη δημοσιότητα και αναρτήσεις στο facebook ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Τροχαίας και τον Αντιδήμαρχο Θανάση Περδικάρη, έκαναν σουλάτσο στην αγορά της Λευκάδας. Η αιτία προφανής: να εφαρμοστεί στην πράξη ο κανονισμός κοινόχρηστων χώρων, να γίνει στην πράξη η αγορά πεζόδρομος!

Πιστεύει κάποιος ότι η παρουσία των παραπάνω είναι αρκετή ώστε να λυθεί το πρόβλημα της πεζοδρόμησης της αγοράς;

IMG_2251

Σε καθημερινη βαση ο πεζόδρομος της αγοράς παρουσίαζε το γνωστό θέαμα. Αυτοκίνητα που καμιά σχέση δεν έχουν με την τροφοδοσία των καταστημάτων, είτε είναι παρκαρισμένα είτε διασχίζουν την αγορά «αμέριμνα». Το χειρότερο θέαμα είναι αυτό που δημιουργείται μπροστά από τον Παντοκράτορα από τους πελάτες της διπλανής τράπεζας. Ένα από τα σημαντικότερα και πιο φωτογραφημένα ιστορικά μνημεία της πόλης, είναι το μεγάλο θύμα.

Το σουλάτσο λοιπόν του Δημάρχου και της ακολουθίας του, μάλλον δεν έπιασε τόπο! Το πρόβλημα είναι σύνθετο, είναι δύσκολο και χρειάζεται βούληση και όχι περιπάτους και φωτογραφήσεις.

Οι κινήσεις εντυπωσιασμού αποσκοπούν στη πρόσκαιρη δημοσιότητα. Έχει αποδειχτεί πως δεν λύνουν προβλήματα. Χρειάζεται βούληση. Τα «οφέλη» δε των περιπατητών είναι προσωρινά.

Ο Δημοτικός

Προηγουμενο αρθρο
Πανεπτανησιακή Έκθεση Ζωγραφικής
Επομενο αρθρο
Περί ασφάλτου, συντριβανιού και πλημμυρών!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.