HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτο… τραπέζι η ενιαία λειτουργία των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας

Στο… τραπέζι η ενιαία λειτουργία των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας

Με αφορμή σοβαρά προβλήματα στην καρδιολογική και την παθολογική κλινική των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας, μία απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου της Πρέβεζας βάζει «φωτιά» στα μέχρι στιγμής ισχύοντα για τα δύο ιδρύματα, μιας και αναφέρεται στο επίσημο κείμενο της απόφασης πως: «… θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μια γενικότερη λύση για συνεργασία των 2 Νοσοκομείων διότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα και στις εφημερίες έως ότου έπειτα από προκηρύξεις καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των ιατρών».

Για πρώτη φορά μπαίνει και επισήμως στο… τραπέζι της συζήτησης η ενιαία λειτουργία ή η συνεργασία των δύο νοσοκομείων, γεγονός που αλλάζει τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής μας και δημιουργεί πρόσκαιρα έναν άλλο.

Το atpreveza σας παρουσιάζει το πρακτικό της απόφασης (διαβάστε ΕΔΩ).

Είναι ξεκάθαρο βέβαια πως το Νοσοκομείο της Λευκάδας έχει σχεδόν καταρρεύσει. Είναι μία πραγματικότητα αυτό, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τα συνδικάτα πάντως θεωρούν πως τέτοιες εξελίξεις και αποφάσεις ανοίγουν «κερκόπορτες» για καταργήσεις υγειονομικών μονάδων και λαμβάνοντας υπ’ όψη πως στη Λευκάδα κατασκευάζεται νέο Νοσοκομείο, στην περίπτωση της Πρέβεζας αρχίζουν και ηχούν… καμπανάκια εγρήγορσης.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μετά τις εκλογές η τοπική κοινωνία θα κληθεί να δώσει «μάχες» για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, όπως έκανε και στο παρελθόν και μάλιστα με «κερδισμένες μάχες».

Πηγή: www.atpreveza.gr

Προηγουμενο αρθρο
Από την Κέρκυρα με αγάπη
Επομενο αρθρο
Ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα της Νέας Χορωδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.