HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΣυγκίνηση, νοσταλγία και θαυμασμός για τον κορυφαίο Λευκαδίτη ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη

Συγκίνηση, νοσταλγία και θαυμασμός για τον κορυφαίο Λευκαδίτη ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ.

Συγκίνηση, νοσταλγία αλλά και θαυμασμός για τον κορυφαίο Λευκαδίτη ηθοποιό, συνόδευσαν την εκδήλωση τιμής προς τον ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ που οργάνωσε, χτες το βράδυ στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία, ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα».

Μία μαγική, ζεστή, βραδιά που θα μείνει στις μνήμες όλων.

Η μεγάλη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών -στο κέντρο της Αθήνας-τελικά αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες Λευκαδίτες και φίλους του Ηλία Λογοθέτη.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι :Αργυρώ Βερυκίου-Μπαλντά (φιλόλογος), Ηλίας Γεωργάκης (δημοσιογράφος-συγγραφέας) και Γιάννης Φαλκώνης (σκηνοθέτης).

Χαιρετισμούς απήθυναν ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κωνσταντίνος Καρούσος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής Σωκράτης Κακλαμάνης.

Δύο σονέτα του Σπύρου Φίλιππα-Πανάγου -με τα οποία ο Ηλίας Λογοθέτης- έδωσε εξετάσεις το 1964 στο θέατρο Κουν και πήρε υποτροφία-διάβασε ο παιδικός του φίλος Στέφανος Μεσσήνης (δημοσιογράφος-ποιητής).

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στην τεράστια προσφορά του ηθοποιού στο θέατρο και στον κινηματογράφο, στην καλλιτεχνική του πορεία καθώς και στην μεγάλη αγάπη που τρέφει για τη Λευκάδα, το νησί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τραγούδια για τη Λευκάδα τραγούδησε η χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής υπό την διεύθυνση της μαέστρου Δώρας Μουρμούρη. Στο μαντολίνο ήταν ο Αλέξανδρος Καραμποΐκης και στην κιθάρα ο μικρός Δημήτρης Αγγελάτος.

Στο τέλος της εκδήλωσης τραγούδησε ο Ηλίας Λογοθέτης ο οποίος αφηγήθηκε παλιές φάρσες μπρανέλων, σκορπώντας γέλιο και χαρά που τόσο έχουμε ανάγκη στην εποχή μας.

Μηνύματα για την εκδήλωση και τον τιμώμενο έστειλαν ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ο νέος δήμαρχος Λευκάδας Μπάμπης Καλός και ο απερχόμενος δήμαρχος Κ. Δρακονταειδής.

ΦΩΤΟ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση Ευτύχη Ζουριδάκη
Επομενο αρθρο
Διακοπή νερού σήμερα Τρίτη στην πόλη της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.