HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυλλήψεις διακινητών και παράνομων μεταναστών από το Λιμενικό Λευκάδας

Συλλήψεις διακινητών και παράνομων μεταναστών από το Λιμενικό Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Στη σύλληψη πέντε (05) διακινητών και σαράντα έξι (46) παράνομων μεταναστών προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων δικτύων μεταφοράς παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Λευκάδας, για δράση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών, από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας προς την Ιταλία, εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην περιοχή “ΠΩΓΩΝΙΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ” Αιτωλοακαρνανίας, Φ/Γ όχημα με οδηγό 42χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει εντός της καρότσας του σαράντα έξι (46) αλλοδαπούς, στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα. Κατόπιν ακινητοποίησης του φορτηγού οχήματος, συνελήφθη ο οδηγός του καθώς και οι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, όπου και κρατούνται.

Επιπροσθέτως, σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. όχημα που δρούσε ως συνοδευτικό όχημα κάλυψης, με επιβαίνοντες έναν 47χρονο και έναν 39χρονο, το οποίο κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Βόνιτσας από όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, επί της παραλίας του “ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΩΓΩΝΙΑΣ” Αιτωλοακαρνανίας, δύο (02) αλλοδαποί , ηλικίας 26 και 32 ετών, οι οποίοι παρείχαν ασφάλεια κάλυψης στο σημείο όπου οι παράνομοι μετανάστες επρόκειτο να επιβιβασθούν σε σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν ένα (01) φορτηγό όχημα, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, επτά (07) κινητά τηλέφωνα καθώς και χρηματικό ποσό χιλίων τετρακοσίων δέκα πέντε ευρώ (€ 1.415).

53

51

52

Προηγουμενο αρθρο
Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας «Λευκαδίων Ναυτικών»
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση της ΕΛΜΕ σε συνάντηση για ζητήματα της Δημόσιας Εκπ/σης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.