HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυλλαλητήριο Εργατικού Κέντρου το Σάββατο 21 Μάη

Συλλαλητήριο Εργατικού Κέντρου το Σάββατο 21 Μάη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΗ 7.00 µµ στον ΑΗ ΜΗΝΑ

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδηµα, στο ασφαλιστικό, στους µισθούς! Έρχεται νέο αντιλαϊκό νοµοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έµµεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόµενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο µεγάλο κεφάλαιο.

Καλούµε τους εργαζόµενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωµατειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να µη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση! Να µην εγκλωβιστούν ξανά στις ψεύτικες ελπίδες και στις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι περάσαµε τα δύσκολα.

Ψηλά το κεφάλι!
Μας θέλουν προσκυνηµένους, απογοητευµένους και να µατώνουµε συνέχεια για τα συµφέροντα του κεφαλαίου!
Δε θα τους κάνουµε τη χάρη! Δε θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συµβιβασµός!
Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο µας, µπορούµε να τους αντιµετωπίσουµε!

Να οργανωθούµε καλύτερα, να δυναµώσουµε την ενότητά µας, να προετοιµαστούµε καλύτερα για πιο µαζικούς κι ανεβασµένους αγώνες! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήµατος, το χτύπηµα στο ασφαλιστικό, η φορολογία, το τσάκισµα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί!

Δοκιµάζουν τις αντοχές µας, µας εξαθλιώνουν και προκαλούν.
Δε νοµιµοποιούµε τα αντιλαϊκά µέτρα που ψήφισαν. Δε συµβιβαζόµαστε µε αυτή την πολιτική που έχει ως µόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόµα πιο ισχυροί. Η λαιµαργία των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων δε θα κοπάσει ποτέ!
Να προετοιµάσουµε τη δική µας αντεπίθεση σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Να µην ανεχτούµε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης
Να συντονίσουµε τις δυνάµεις και να παλέψουµε συντονισµένα παντού για την κάλυψη των απωλειών που είχαµε σε µισθούς, µεροκάµατα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουµε!
Στο νέο νοµοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, περιλαµβάνεται ο αυτόµατος κόφτης δηλαδή ένα αυτόµατος “µπαλτάς” που θα κόβει και θα µειώνει µισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόµατα θα προκαλεί αυτόµατες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταµεία, τα νοσοκοµεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήµια, τους δήµους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δηµοσιονοµικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισµών και του µνηµονίου. Η κυβέρνηση λέει ψέµατα, φέρνει νέο, 4ο µνηµόνιο.
Την ίδια στιγµή γενικεύουν τη φοροεπέλαση παντού:
• Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες µαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
• Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρµανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη µε εφαρµογή από 1η Ιούνη.
• Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδροµητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά!
• Κίνητρα και προνόµια στους µεγάλους επιχειρηµατικούς οµίλους!
Το τσάκισµα των εργατικών και λαϊκών δικαιωµάτων συµπληρώνεται µε νέα προκλητικά προνόµια και ενισχύσεις για τους επιχειρηµατικούς οµίλους, για τη θωράκιση και στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Ο νέος «αναπτυξιακός νόµος» αποτελεί τον παράδεισο του µεγάλου κεφαλαίου.
Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο σε βάθος 15ετίας, νέα κίνητρα σε µεγαλοξενοδόχους, φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, δωρεάν κρατικές χρηµατοδοτήσεις έως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση µε χιλιάδες ευρώ για κάθε θέση εργασίας, επιδότηση του «επιχειρηµατικού κινδύνου» – κάλυψη των ζηµιών, νέο ζεστό χρήµα για τη µεγαλοεργοδοσία από το «πακέτο Γιούνκερ».
Η εργατική τάξη δεν έχει σε τίποτα να ωφεληθεί. Η κυβέρνηση σερβίρει παραµύθια και φλυαρίες για την «καθηµερινότητα του λαού».
Έρχεται νέα, συντονισµένη αντεργατική επίθεση! Τα αντιλαϊκά µέτρα δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάπτυξη όπως λένε και υπόσχονται!
Για να ανασάνουµε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούµε!
Αν δεν τα ανατρέψουµε, αν δεν αναχαιτίσουµε την επίθεση θα κατατρώνε τις σάρκες µας!
Κυβέρνηση και κόµµατα που στηρίζουν αυτό το δρόµο ανάπτυξης µαζί µε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισµό, υπερασπίζονται ένα σύστηµα σάπιο και απάνθρωπο, που δε διορθώνεται. Κάθε µέρα που περνάει αποδεικνύεται πως ο καπιταλιστικός δρόµος ανάπτυξης µόνο βάσανα και δυστυχία φέρνει για τους εργαζόµενους, για τον εργαζόµενο λαό συνολικά.
Κανένας εργάτης, άνεργος δεν πρέπει να λείψει από τις µάχες που έρχονται!
Να πάρει τη θέση του στον ταξικό αγώνα!
Να απαντήσει στην αδράνεια!
Να οργανωθεί στα σωµατεία του, να οργανώσει την αγανάκτηση και την οργή του.
Να µην παραδώσει τα όπλα και να ρίξει τον πήχη της ζωής του. Να µη µείνει στη ζωή µε τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών. Να τους γυρίσει την πλάτη.
Καµία ανοχή, καµία συναίνεση!
Μπορούµε να ζήσουµε καλύτερα!
Ο λαός µπορεί και πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασµούς, να αποκρούσει τους εκβιασµούς, τις απειλές, την εργοδοτική τροµοκρατία.
Είναι ανάγκη να διαµορφωθεί παντού λαϊκό µέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναµώσει η πάλη µέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύµα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική. Να απορριφτούν οι πολιτικές που µας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκµετάλλευση. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούµενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναµώσουν τους αγώνες και τη συµµαχία τους.
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, µε ορµή, µε µαζικότητα να συνεχίσουµε την πάλη. Χωρίς εµάς γρανάζι δε γυρνά! Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός του καθηµερινού και δύσκολου αγώνα. Αγώνας που έχει ως στόχο και προοπτική την αποφασιστική αναµέτρηση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για να επιβάλλουµε το δίκιο µας, να χαράξουµε το δικό µας δρόµο ανάπτυξης και ευηµερίας, χωρίς µνηµόνια κι αφεντικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΗ 7.00 µµ στον ΑΗ ΜΗΝΑ

Προηγουμενο αρθρο
Κράτος και ιδιώτες στο ταγκό της παρακμής
Επομενο αρθρο
Χάθηκε νότια της Καρπάθου αεροπλάνο της EgyptAir

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.