HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» 2017

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει την προβολή των προϊόντων της Ιόνιας γης – Συμμετοχή στην «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 με αυτόνομο περίπτερο

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα λάβει μέρος στην Πανελλαδική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Ελλήνων παραγωγών, «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017», με δικό της περίπτερο και φέτος, προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει στο ευρύ κοινό τα προϊόντα της Ιόνιας γης.

Συνεχίζοντας με συνέπεια τις προσπάθειες για την προώθηση κα προβολή των προϊόντων της Ιόνιας γης, η ΠΙΝ και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα, Δικτύων Περιφερειών και Διεθνών Συνεργασιών Γιάννης Φοντάνας διοργανώνουν αυτόνομη παρουσία της Περιφέρειας με δικό της περίπτερο, όπου έχουν κληθεί να λάβουν μέρος όλοι οι παραγωγοί των Ιόνιων νησιών.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έκθεση που τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης επαγγελματιών και καταναλωτών από όλη τη χώρα, με χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και εκπροσώπων από μεγάλες αγορές που την επέλεξαν για τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων (συμπόσια και ημερίδες από ελληνικά και ξένα Επιμελητήρια και μεγάλες εξαγωγικές εταιρίες)

Η έκθεση θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 27/1/2017 έως 30/1/2017 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Ήδη, εξαιτίας και της επιτυχημένης παρουσία της ΠΙΝ στις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί παραγωγοί και εκπρόσωποι συνεταιρισμών από τα Ιόνια, αριθμός συμμετοχών που έχει ξεπεράσει ακόμη και τους πλέον φιλόδοξους στόχους της ΠΙΝ.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γ. Φοντάνας από την πλευρά του τόνισε ότι οι προσπάθειες της ΠΙΝ εντείνονται για να προβληθεί η εγχώρια παραγωγή και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παραγωγών από τα Ιόνια νησιά και υπογράμμισε ότι ο αρχικός στόχος της Περιφέρειας να συνδυάσει το τουριστικό προϊόν με την παράδοση και τον πρωτογενή τομέα, έχει φέρει καρπούς. “Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων μας και να ανοίξουμε νέες αγορές για τους παραγωγούς μας. Καταβάλλουμε προσπάθειες, μένοντας συνεπείς σε όσα δεσμευτήκαμε για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των νησιών μας” δήλωσε.

Προηγουμενο αρθρο
Εορταστική Διημερίδα για τη Γιορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών με θέμα: «Ψυχή – Λόγος - Νους»
Επομενο αρθρο
Κάτοικοι Καρυάς: Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.