HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣυμμετοχή του Γυμνασίου και Λ.Τ. Βασιλικής στον 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Συμμετοχή του Γυμνασίου και Λ.Τ. Βασιλικής στον 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Σχολείο μας συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας στην Κέρκυρα.

Με ευκαιρία τη φετινή συμμετοχή μας στο 7ο Φεστιβάλ, προσπαθήσαμε να κατακτήσουμε τη γνώση, συνδυάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Την όλη ιδέα τη χρωστάμε στους συμμαθητές μας, από το τμήμα των Εικαστικών. Στα πλαίσια του μαθήματός τους χρησιμοποίησαν την τεχνοτροπία του Πάμπλο Πικάσο, δημιουργού της Guernica, για να δημιουργήσουν ένα πίνακα με θέμα τους πρόσφυγες.

Δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό έργο, σε μεγάλη κλίμακα, το οποίο ξεπερνά τα 2 μέτρα:

Η ωραία δουλειά που έκαναν οι συμμαθητές μας, μας ενέπνευσε και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τρόπους για να το αναδείξουμε. Στα πλαίσια του μαθήματος των Εφαρμογών Πληροφορικής, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των συμμαθητών μας, για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το προσφυγικό.

Μετά από συζητήσεις καταλήξαμε στη δημιουργία ενός βίντεο, που θα προβάλει τη δουλειά των συμμαθητών μας. Για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την εντυπωσιακή τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, για να «ζωντανεύει» το βίντεο μέσα από αυτή. Όλη η δουλειά έγινε με την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας Aurasma.Η όλη συνεργασία μας έλαβε χώρα μέσω συνεργατικών εφαρμογών νέφους (Cloud), και συγκεκριμένα, τα Google Docs. Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω εργαλεία, το έργο μας άρχισε να παίρνει μορφή και να εξελίσσεται σε μια εντυπωσιακή ψηφιακή δημιουργία.
Για την προβολή της όλης διαδικασίας, δημιουργήσαμε τον Ιστότοπο AR meets ART (Η Επαυξημένη Πραγματικότητα συναντά την τέχνη), χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή πλατφόρμα Weebly. Στον Ιστότοπο θα βρείτε όλα όσα χρειαστείτε για να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία που χρησιμοποιήσαμε, αλλά και το πως δημιουργήσαμε το έργο μας.

Το τελικό βίντεο, με τίτλο Η δική μας Guernica:

Συντελεστές: Κατωπόδη Ελένη, Σκληρός Γεώργιος, Σκληρός Ευστάθιος, Φατούρου Τένια

Συντονιστής Εκπαιδευτικός: Παπαγεωργίου Νικόλαος (ΠΕ 19)

Προηγουμενο αρθρο
Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 26ης Απριλίου 2017
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.