HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στο συνέδριο: «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας»

Συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στο συνέδριο: «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι , η Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Εργαστήριο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης, το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», καθώς και ο πανευρωπαϊκός οργανισμός INSULEUR «Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο ΕΟΑΕΝ «Επιμελητηριακός ΄Ομιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών» ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν διήμερο θεματικό Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Σκοπός είναι η διεξαγωγή μιας πολυεπίπεδης συνάντησης επιστημονικού αλλά και πρακτικού χαρακτήρα, σκιαγραφώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης νησιωτικής διακυβέρνησης, το ρόλο των νησιωτικών Δήμων και Περιφερειών, τον ειδικό ρόλο της επιμελητηριακής «κοινότητας» και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό , εθνικό και τοπικό επίπεδο, για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Ο Δήμος Λευκάδας θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Σέρβο, ο οποίος θα είναι ομιλητής με θέμα «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση «θαλάσσιος Τουρισμός»- Η ολοκληρωμένη προσέγγιση για μια βιώσιμη τοπική ανάπτυξη-.
Η παρουσία του Δήμου Λευκάδας σ΄ αυτό το υψηλής σημασίας γεγονός εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Λευκάδας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την ανάδειξη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) που θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Νέο Δ.Σ. στην ομάδα της Νίκης Λευκάδας - Δηλώσεις της Αγνής Κρητικού
Επομενο αρθρο
Τα προβλήματα στα Σχολεία της Βασιλικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.