HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣυμπόσιο για την Επτανησιακή Λογοτεχνία

Συμπόσιο για την Επτανησιακή Λογοτεχνία

100

Απώτερος σκοπός του Συμποσίου είναι να καθιερωθεί ως θεσμός, με έδρα σε διαφορετικό νησί των Επτανήσων

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων διοργανώνει στις 20 & 21 Αυγούστου 2014 στην Κεφαλονιά διήμερο Συμπόσιο με τίτλο Επτανησιακή Λογοτεχνία: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον.

Το Συμπόσιο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Αυγούστου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη του Αργοστολίου (ώρα έναρξης: 7 μ.μ.) και την Πέμπτη 21 Αυγούστου στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας & Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης» της Πεσσάδας (ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.).

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, θα γίνουν εισηγήσεις από λογοτέχνες και φιλολόγους, καθώς και στρογγυλά τραπέζια με προσκεκλημένους συγγραφείς. Οι εργασίες θα συνοδεύονται από απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις έργων.

Στόχος του Συμποσίου είναι να αναδειχθεί η λογοτεχνική παραγωγή των Επτανήσων, καθώς αυτά αποτελούν την κοιτίδα μερικών από τους σημαντικότερους πνευματικούς ανθρώπους της νεότερης Ελλάδας. Οι θεματικές ενότητες δεν εστιάζουν μόνο στην εξαιρετική συμβολή των Επτανήσιων λογοτεχνών στη συγκρότηση του σώματος της νεοελληνικής γραμματείας, αλλά διερευνούν το παρόν των επτανησιακών γραμμάτων και τις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον.

Απώτερος σκοπός του Συμποσίου είναι να καθιερωθεί ως θεσμός, με έδρα σε διαφορετικό νησί των Επτανήσων κάθε χρόνο, ώστε να βοηθήσει στην εμβάθυνση της ξεχωριστής πνευματικής παραγωγής του Ιονίου, που τείνει να παραγκωνιστεί από το σώμα των ελληνικών γραμμάτων, αλλά και να συμβάλει στη διάσωση του ιδιαίτερου επτανησιακού ιδιώματος.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Προηγουμενο αρθρο
Δυο υπέροχες μουσικές εκδηλώσεις από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Δεν θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του «ΤΑΟΛ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.