HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυνάντηση αποφοίτων 1971 του Σχολείου στο Μαρκά

Συνάντηση αποφοίτων 1971 του Σχολείου στο Μαρκά

χωρίς τίτλο

Συνάντηση παλαιών συμμαθητών της τάξης που αποφοίτησε το 1971 από το Δημοτικό Σχολείο στο Μαρκά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Αυγούστου στις 9:00 στην «ΟΑΣΗ».
Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συζητήσουν με την κ. Αγγελική (Λίνα) Μασμανίδη στο τηλέφωνο 6937518891.

1 002

1

Να προσθέσουμε λίγες πληροφορίες για το Σχολείο στο Μαρκά όπως μας τις μετέδωσε ο Νίκος Βαγενάς*

«Γύρω στα μισά της δεκαετίας του 1930, στον τεράστιο χώρο που κατελάμβανε η άλλοτε, δημοτική αγορά, η γνωστή ως Μαρκάς κατασκευάσθηκε το μεγάλο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας. Μέχρι τότε ο χώρος, ως δημοτική αγορά, παρείχε τη δυνατότητα στους άστεγους επαγγελματίες ευπαθών προϊόντων (ψαριών, κρεάτων, λαχανικών), να έχουν ένα μόνιμο πόστο, μια «μπάγκα» (banca), όπως λέγανε…..

Δεν υπάρχει μαθητής και μαθήτρια, που να μην έχει συγκινητικές αναμνήσεις από τη σχολική ζωή. Δεν ξεχνιέται ούτε η πρώτη ημέρα προσέλευσης ούτε η τελευταία του αποχωρισμού, οπότε την αποχωρούσα τάξη τη συνόδευε όλες σχεδόν τις φορές, μαζί με τη ευχή, το δάκρυ του δασκάλου ή της δασκάλας….

Περί το 1985-86 το σχολικό κτήριο κατεδαφίστηκε, εξ αιτίας της καταπονημένης κατασκευής του που δεν άντεξε στον χρόνο και στους σεισμούς….»

Το σχολείο πρέπει να «μετακόμισε» από την περιοχή στο μέσον της δεκαετίας του ’70.

* Το σκίτσο και οι πληροφορίες περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Νίκου Βαγενά: «Πάτρια ίχνη – ψηφίδες από τη Λευκάδα του χθες», εκδόσεις: fagottobooks.

Προηγουμενο αρθρο
Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ για την αυριανή κινητοποίηση
Επομενο αρθρο
41 συλλήψεις στην Λευκάδα τον προηγούμενο μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.