HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυνάντηση Επιμελητηρίου με στελέχη ΕΛΚΕΘΕ

Συνάντηση Επιμελητηρίου με στελέχη ΕΛΚΕΘΕ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Τετάρτη 25/6 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου συνάντηση με στελέχη του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών).
Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Σωτήρη Σκιαδαρέση, οι ερευνητές Γεωλόγοι, Dr Γρηγόρης Ρουσάκης και Dr Δημήτρης Σακελαρρίου, ενώ στην πρόσκληση του φορέα ανταποκρίθηκαν και παρευρέθηκαν ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Χαλικιάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής, και ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Σέρβος, ενώ ο Βουλευτής, Θεόδωρος Σολδάτος δεν κατάφερε να παραστεί λόγω της συμμετοχής του στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Τα θέματα που συζητήθηκαν σχετίζονταν αφενός μεν με το πρόβλημα της άμμου, αφετέρου δε με την κατασκευή υποθαλάσσιου πάρκου. Ως προς το θέμα της άμμου οι κύριοι Ρουσάκης και Σακελαρρίου τόνισαν ότι οι απόψεις σχετικά με την κατασκευή λιμενικών έργων για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκτός του ότι προϋποθέτουν χρονοβόρες διαδικασίες, απαιτούν παράλληλα και μεγάλα οικονομικά κόστη για την υλοποίηση τους, ενώ δεν πρέπει να δίνεται μικρή σημασία σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω της παρέμβασης στο περιβάλλον. Οι γεωλόγοι υπογράμμισαν ότι η πλέον γρήγορη, αποτελεσματική και ανώδυνη για το περιβάλλον λύση του προβλήματος είναι κατά τη γνώμη τους η απλή μεταφορά και εναπόθεση της άμμου στα σημεία από τα οποία έχει απομακρυνθεί.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε την κατασκευή καταδυτικού πάρκου. Αναλύθηκαν οι προοπτικές για την δημιουργία του, οι πιθανοί τρόποι κατασκευής, καθώς και οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνται. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι τόσο ο νέος Δήμαρχος όσο και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης ήταν θετικοί στην προοπτική της κατασκευής καταδυτικού πάρκου και τονίστηκε η θετική συμβολή που αυτό θα έχει στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, όμως η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε το πάρκο αυτό να κατασκευαστεί.

Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση με τους κυρίους Χαλικιά και Δρακονταειδή λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, ώστε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου να τους ενημερώσει διεξοδικά για τα θέματα που αφορούν το τουρισμό αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν γενικότερα τους επαγγελματίες.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
«Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι
Επομενο αρθρο
Το κατάντημα ενός έθνους. Να περιμένει μόνο από τη μπάλα να αισθανθεί περήφανο γιατί την ύπαρξή του

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.