HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυνάντηση Θανάση Καββαδά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Πανελλήνια Ένωση Βιντζότρατας

Συνάντηση Θανάση Καββαδά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Πανελλήνια Ένωση Βιντζότρατας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 28 Αυγούστου 2019

Συνάντηση του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Πανελλήνια Ένωση Βιντζότρατας

Σε συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Βιντζότρατας με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή συμμετείχε την Τρίτη, ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς. Η Ένωση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, κ. Γιώργο Φατούρο, και πέντε μέλη, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Η Ένωση, η οποία αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί περίπου 160 ιδιοκτήτες βιντζότρατας, εξέφρασε την αγωνία της για το μέλλον του κλάδου, αγωνία την οποία συμμερίστηκαν οι δύο Βουλευτές. Επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των βιντζότρατων και οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η χρήση τους έχουν περιοριστεί δραστικά, ζήτησαν από το Υπουργείο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα επιτρέψουν τη διατήρηση αυτού του παραδοσιακού εργαλείου αλιείας.

Από την πλευρά του ο κ.Καββαδάς, ο οποίος έχει βρεθεί διαχρονικά στο πλευρό της Ένωσης, ζήτησε από την Υφυπουργό να στηρίξει τον κλάδο και τους 1.000 εργαζόμενους, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της χρήσης της βιντζότρατας ως αλιευτικού εργαλείου. Εξάλλου, σε επικοινωνία που είχε με το στέλεχος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, κ. Στέφανο Καββαδά, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι η ετήσια τεχνική μελέτη, η οποία θα κατατεθεί στο Υπουργείο τον Σεπτέμβριο, καταγράφει θετικές ενδείξεις για τη βιωσιμότητα των αλιευμάτων και την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Με αυτό το δεδομένο, υπάρχει αισιοδοξία ότι το διαχειριστικό σχέδιο που θα υποβάλει η Κυβέρνηση μέχρι τον Μάιο του 2020, θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε η βιντζότρατα να συνεχίσει να παρέχει εισόδημα στις οικογένειες που βιοπορίζονται από αυτήν, αλλά και να προμηθεύει την ελληνική αγορά με φθηνά και ποιοτικά, παραδοσιακά αλιεύματα.

Προηγουμενο αρθρο
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων για τις κολυμβητικές δεξαμενές
Επομενο αρθρο
Παρουσίαση του βιβλίου «Η κοντυλένια του νησιού» στο Μιλάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.