HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυναντήσεις της Διοίκησης του ΕΟΑΕΝ με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Συναντήσεις της Διοίκησης του ΕΟΑΕΝ με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις της Διοίκησης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα δυο συναντήσεις της διοίκησης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κκ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Γεράσιμο Γιακουμάτο. Στις συναντήσεις αυτές το Επιμελητήριο Λευκάδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ.

Η διοίκηση του ΕΟΑΕΝ κατέβαλε κάθε προσπάθεια να ενημερώσει τους δυο υφυπουργούς για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες που διακρίνουν τις νησιωτικές περιοχές. Ειδικότερα, ο κ. Σκιαδαρέσης στην συνάντηση με τον κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο επεσήμανε:

α) Τη τεράστια σημασία της ενίσχυσης των επαγγελματιών μέσω της χρηματοδότησης των ΜΜΕ από τις Τράπεζες
β) Την υιοθέτηση της πρότασης για προκήρυξη ουσιαστικών ρυθμίσεων (πάνω από 100 δόσεις) για τις οφειλές των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία, αφού οι ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, όπως είχαμε προαναφέρει, έχουν αποτύχει παταγωδώς να δώσουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που τα καταστήματα αντιμετωπίζουν

γ) Μάλιστα, η πρόταση του κυρίου Σκιαδαρέση στην οποία ο κος Γιακουμάτος έδωσε μεγάλη σημασία ήταν να δοθούν οι αρμοδιότητες της αδειοδότησης όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Επιμελητήρια, ώστε αφενός μεν να δίδοντα άμεσα οι άδειες στις επιχειρήσεις και αφετέρου να αποσυμφορηθούν οι υπηρεσίες κρατώντας μόνο τον εποπτικό τους ρόλο προς τις επιχειρήσεις.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας υπογράμμισε ότι τα κατά τόπους Επιμελητήρια επιβάλλεται να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο προς όφελος τόσο της τοπικής οικονομίας της περιοχής που δραστηριοποιούνται όσο και της εθνικής, αφού έχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να προωθούν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και να διεκδικούν λύσεις για αυτά.

2

Οι Υφυπουργοί κκ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ και δεσμεύτηκαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του επιμελητηριακού θεσμού και της επίλυσης των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
1ο FORUM Εργασίας «ΤΟΠΕΚΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ»
Επομενο αρθρο
Η σημερινή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.