HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυνεδρίαση του πρώτου μετά της εκλογές Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λευκάδα

Συνεδρίαση του πρώτου μετά της εκλογές Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λευκάδα

Συνεδρίασε την Παρασκευή 27 Ιουνίου το πρώτο μετά της εκλογές Περιφερειακό Συμβούλιου στη Λευκάδα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε 20 θέματα προς συζήτηση και εφτά θέματα προ ημερήσιας διάταξης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Σπύρου συνεχάρει τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο, ο οποίος στην απάντηση του ευχαρίστησε τους πολίτες των Ιονίων νήσων που τον ψήφισαν δίνοντας του μια μεγάλη πλειοψήφια. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους νυν περιφερειακούς συμβούλους για τη μέχρι τώρα συνεργασία καθώς και τον κ. Σπύρου. Υποσχέθηκε να δώσει νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην Περιφέρεια και ζήτησε τη βοήθεια όλων αλλά κυρίως του λαού.

Από τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα που συζητήθηκαν κυριάρχησε το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Παρόν ήταν ο πρόεδρος εργαζομένων της Κερκύρας κ. Γκίνης ο οποίος ζήτησε από το συμβούλιο να πάρει απόφαση ώστε να μην υλοποιηθεί ο νόμος 4250/2014 ( αφορά την αξιολόγηση).

Ενώ όλοι οι σύμβουλοι και οι παρατάξεις στις αρχικές τους τοποθετήσεις συμφώνησαν ότι ο νόμος είναι άδικος και εγκυμονεί τον κίνδυνο της απόλυσης για πολλούς εργαζομένους και έδειξαν την πρόθεση τους να τους στηρίξουν, ξεκίνησε ένα δίωρο «παιχνίδι» με τις λέξεις που σκοπό είχε την προβολή ενός εκάστου. Να τονίσουμε εδώ, ότι η συζήτηση του θέματος ήταν γνωστή σε όλους από την προηγούμενη. Έτσι αν ήταν πράγματι επιθυμία όλου του συμβουλίου να λειτουργήσει σωστά, αλλά το κυριότερο αποτελεσματικά, όφειλαν όλοι να είχαν φροντίσει να ενημερωθούν επαρκώς για το θέμα.

Αν έχεις πρόθεση, μια απόφαση να είναι αποτελεσματική, οφείλεις να γνωρίζεις και να κινηθείς μέσα στα όρια και στις δυνατότητες δικαιοδοσίας του οργάνου που παρίστασαι. Ως εκ τούτου οι κορώνες και οι λαϊκισμοί π.χ. για απόφαση περί αντισυνταγματικότητας του Νόμου, δεν είναι ως γνωστό, αρμοδιότητας της περιφέρειας.

Η απόφαση που τελικά ψηφίστηκε, ήταν αυτή της παρούσας πλειοψηφίας με ψήφους 16 υπέρ και 8 κατά και προβλέπει: την αντίθεση της Περιφέρειας στο νόμο 4250/2014, κλείσιμο της Περιφέρειας για 2 μέρες Δευτέρα και Τρίτη, αναστολή απόφασης αξιολόγησης μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο επικρατείας για τη συνταγματικότητά του.

Το Περιφερειακό συμβούλιο επίσης αποφάσισε με ψήφους 14 υπέρ και 2 παρόν, την αναστολή της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη κ. Βερύκιου για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Προηγουμενο αρθρο
Αναβιώνει η υφαντική τέχνη στη Λευκάδα αυτό το Σαββατοκύριακο
Επομενο αρθρο
Εργατικό κέντρο Λευκάδας: Η κινητοποίηση έφερε αποτέλεσμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.