HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυνελήφθη διακινητής παράνομων μεταναστών στη Λευκάδα

Συνελήφθη διακινητής παράνομων μεταναστών στη Λευκάδα

Σύλληψη διακινητή και παράνομων μεταναστών στη Λευκάδα

Στη σύλληψη είκοσι (20) παράνομων μεταναστών και του διακινητή τους προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας σε συνεργασία με στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Νυδρίου.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων δικτύων μεταφοράς παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Λευκάδας, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΔΟΥΚΑΤΟ” ν. Λευκάδας, ύποπτο σκάφος, το οποίο κινούνταν προς τις ιταλικές ακτές.

17

Ακολούθησε καταδίωξη του ανωτέρω σκάφους με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του, ενώ με τη συνδρομή δεύτερου πλωτού περιπολικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους και φερόμενος ως διακινητής και οι προαναφερόμενοι είκοσι (20) αλλοδαποί επιβαίνοντες, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λευκάδας και κρατούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το χρησιμοποιηθέν σκάφος.

Προηγουμενο αρθρο
΄Εκθεση Παιδικής Ζωγραφικής μαθητών από το Σιντζούκου-Τόκυο και τη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας για τη λειτουργία του «Παρατηρητηρίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.