HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυνεργασία Επιμελητηρίων Ι.Ν. και Περιφερειακού Τμήματος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Συνεργασία Επιμελητηρίων Ι.Ν. και Περιφερειακού Τμήματος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Συνεργασία Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων και Περιφερειακού Τμήματος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι το Σάββατο 29/11 πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων και του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών μέσω των εμπορικών και όχι μόνο συναλλαγών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοικήσεων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, των Επιμελητηρίων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, ενώ εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λευκάδας συμμετείχε ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν: α) η διασύνδεση μεταξύ των νησιών, β) η δημιουργία ενός ισχυρού Brand Name για τα προϊόντα των Ιονίων Νήσων , γ) η προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Ιόνια Νησιά αλλά και σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, δ) η συνεργασία στους τομείς της μεταποίησης, του βιοτεχνίας και του τουρισμού.

Ως προς την προώθηση της τοπικής παραγωγής αποφασίστηκε η καταγραφή και η ταυτοποίηση της και κατόπιν αυτού η διοργάνωση έκθεσης και άλλων σχετικών δραστηριοτήτων, ώστε τα προϊόντα των Ιονίων Νήσων να προτιμώνται από τους κατοίκους των νησιών και τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Για την ανάπτυξη του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας τονίστηκε ότι επιβάλλεται αυτή να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια χωροταξικού σχεδίου και για το λόγο αυτό θα υπάρξει έντονη πίεση προς την Πολιτεία, ώστε το κάθε νησί να αποκτήσει το δικό του χωροταξικό σχέδιο.

Αναφορικά με τη συνεργασία σε τουριστικό επίπεδο συμφωνήθηκε η σύσταση ενός φορέα στελεχωμένου από εξειδικευμένους επιστήμονες, του οποίου την ευθύνη θα έχουν τα Επιμελητήρια Ιονίων Νήσων, το Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα. Στόχος του θα αποτελεί η τουριστική προβολή, η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας και η παροχή κινήτρων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών να προτιμούν τα Ιόνια για τις διακοπές τους συμβάλλοντας κατά τον τρόπο αυτό αφενός μεν στην σύσφιξη των σχέσεων αφετέρου δε στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Μάλιστα, ο ενδοπεριφερειακός τουρισμός γενικότερα και μάλιστα σε σχολικό επίπεδο ειδικότερα αποτελεί πρόταση του Επιμελητηρίου Λευκάδας εδώ και δυο και πλέον χρόνια, η οποία υιοθετήθηκε από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των φορέων, ώστε οι παραπάνω στόχοι να υλοποιηθούν άμεσα. Μάλιστα για το λόγο αυτό η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα τον Ιανουάριο του 2015.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
«Χορός του Δρόμου» - του Γιώργου Καλούδη
Επομενο αρθρο
«Ραγισμένα όνειρα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.