HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣυνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο Λευκάδας

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ “ΚΟΥΛΜΟΣ”

Την περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Λευκάδας, όπου συνεχίζονται οι εργασίες αποκάλυψής του, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σέρβο Κωνσταντίνο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Χαλικιά Ευάγγελο.

Οι ανασκαφικές εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο Λευκάδας βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες περίπου.

Ο Δήμος Λευκάδας χρηματοδοτεί το έργο με 100.000 ευρώ από ιδίους πόρους και άλλες 100.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια από χρηματοδότηση που της έχει δοθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η ανασκαφή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, καθώς έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λευκάδας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην περιοχή του “Κούλμου” έχει εγκατασταθεί εργολαβία που με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων και τη συνδρομή εργαζομένων της Εφορείας Αρχαιοτήτων, αποκαλύπτουν καθημερινά όλο και περισσότερα τμήματα του Αρχαίου Θεάτρου.

Το γεγονός της ιδίας χρηματοδότησης σηματοδοτεί και την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της, αλλά και ο Δήμαρχος προσωπικά, στην αποκάλυψη και στη συνέχεια στην ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Λευκάδας.

Ο Δήμος Λευκάδας θεωρεί την ανασκαφή στο Αρχαίο Θέατρο, γεγονός βαρύνουσας σημασίας για την ενίσχυση του αρχαιολογικού προφίλ της Λευκάδας, για την αίγλη που θα προσδώσει στους ήδη υπάρχοντες αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής, αλλά και για τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν στον τουρισμό.

Για τους λόγους αυτούς από το 2015, με την οικονομική στήριξη του Δήμου Λευκάδας είχαν πραγματοποιηθεί δοκιμαστικές τομές στην περιοχή σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Τα αποτελέσματα της τότε έρευνας είχαν παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας. Η εκτίμηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων ήταν πως πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων Αρχαίο Θέατρο, την ύπαρξη του οποίου είχε εντοπίσει από το 1901 ο σπουδαίος Γερμανός αρχαιολόγος, Βίλχελμ Νταίρπφελντ. Είναι γνωστό ότι με τις ανασκαφές του στη Λευκάδα επιχείρησε να στοιχειοθετήσει την θεωρία του, ότι η Λευκάδα είναι η Ομηρική Ιθάκη, θεωρία την οποία υποστήριξε με πάθος.

Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, δείχνει να επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τις μεγάλες διαστάσεις του Αρχαίου Θεάτρου.

Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σε δύο στόχους σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο:

1. Την αποκάλυψή του
2. Την ανάδειξή του. Τη μελέτη αυτή, έχει αναλάβει να συντάξει το σωματείο “Διάζωμα”, που ασχολείται αποκλειστικά με τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων, υπό την επίβλεψη πάντα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

15/12/2017
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δείτε πόσο δημοφιλείς είναι ο Θ. Καββαδάς και ο Κ. Δρακονταειδής στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ research
Επομενο αρθρο
Γιατρό στο Μεγανήσι στέλνει ο Πάνος Καμμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.