HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣυνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού» στη Λευκάδα

Συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού» στη Λευκάδα

Στην περιοχή των Καρυωτών συνεχίστηκαν σήμερα τα γυρίσματα της ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού». Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης και διαδραματίζεται στις αρχές του 1900. Αναφέρεται στις προσπάθειες μια ομάδας μαστόρων της πέτρας να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το ταξίδι της επιστροφής εξελίσσεται ως μια άλλη Οδύσσεια.

Ο γνωστός και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος έχει στενές σχέσεις με το νησί μας. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεχής η παρουσία του στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» όπου προβάλλονται και ταινίες του.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 12 Φεβρουαρίου και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Ο Αλέξανδρος, το νησάκι του Αη Νικόλα, οι Σκάροι καθώς και το παραδοσιακό ελαιουργείο του Κατωπόδη μεταξύ Καρυάς και Πλατυστόμων, είναι οι χώροι που μέχρι στιγμής αποτέλεσαν τα φυσικά σκηνικά της ταινίας. Σκηνές τις ταινίας θα γυριστούν επίσης στα Τζουμέρκα.

Η ταινία χρηματοδοτείται από την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Οι ηθοποιοί της ταινίας είναι ως επί το πλείστον ερασιτέχνες και κομπάρσοι από τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.

Ευχαριστώ τον Πάνο Φέξη να την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Προηγουμενο αρθρο
Έκθεση φωτογραφίας και Ενθυμημάτων του Τηλυκράτη
Επομενο αρθρο
«Η Ελλάδα πίσω μου» είπε ο Γιάννης…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.