HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυντριβή Airbus με 152 επιβάτες στη νότια Γαλλία

Συντριβή Airbus με 152 επιβάτες στη νότια Γαλλία

Δεν υπάρχουν επιζώντες – 16 μαθητές και δύο βρέφη ανάμεσα στα θύματα
Eίχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντύσελντορφ – Στη Γαλλία θα μεταβεί την Τετάρτη η Ανγκελα Μέρκελ

Αεροσκάφος της Germanwings που είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντύσελντορφ συνετρίβη στη νότια Γαλλία, στις γαλλικές Άλπεις. Δεν υπάρχουν επιζώντες δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ. Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η εταιρεία στην Κολωνία. Στη Γαλλία θα μεταβεί την Τετάρτη η Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλία οι επιβάτες ηταν 144 και έξι τα μέλη πληρώματος, ενώ σύμφωνα με την Germanwings στο αεροσκάφος επέβαιναν και δύο βρέφη .

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι στο αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, επέβαιναν 142 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, σύμφωνα με τον τοπικό βουλευτή Κριστόφ Καστανέ που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ και χάθηκε από τα ραντάρ στις 11:00 ώρα Γαλλίας.

Σύμφωνα με τη Le Monde το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 10:47 (τοπική ώρα), ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Η πτήση, η 4U9525, απογειώθηκε, σύμφωνα με την ισπανική AENA, στις 08:55 από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης με 144 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. H επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στις 10:47 τοπική ώρα ενώ πετούσε βορειοανατολικά της Ντιν και συνετρίβη κοντά στην περιοχή Μπαρσελονέτ, στις γαλλικές Άλπεις (σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ιταλία).

Ο πιλότος ζήτησε επείγουσα κάθοδο, γεγονός που σημαίνει ότι οι ελεγκτές εναέριας πληροφορίας πρέπει να καθαρίσουν τον εναέριο χώρο που βρίσκεται κάτω από την πορεία του αεροσκάφους. Συνήθως η επείγουσα κάθοδος συμβαίνει με ταχύτητα 5.000 ποδών ανά λεπτό, ωστόσο η ταχύτητα απώλειας ύψους του αεροπλάνου της Germanwings ήταν 3.375 πόδια ανά λεπτό.

Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει στο BBC ότι το αεροσκάφος φαινόταν να πετά πολύ χαμηλά.

Εμπειρογνώμονας δήλωσε στο BFM TV ότι το αεροπλάνο πετούσε πολύ χαμηλά, γεγονός που δείχνει ότι οι πιλότοι επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνοι τους πριν στείλουν το μήνυμα, οπότε φάινεται πως είχαν ήδη χάσει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Το στίγμα του αεροσκάφους, όπως καταγράφηκε από την υπηρεσία Flight Radar:

51

Σύμφωνα με το flightradar24 η πτήση ανέβηκε στα 38.000 πόδια όπως και προβλεπόταν, όμως στη συνέχεια άρχισε να χάνει ύψος και τελικά να χαθεί από τα ραντάρ στα 6.800 πόδια.

Η εικόνα της τοποθεσίας όπως την παρουσιάζει το Conflict News στο twitter:

52

Το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος βρίσκεται 100 χλμ βόρεια της Νίκαιας κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρίσκεται χιονοδρομικό κέντρο, ενώ οι σκιέρ ανέφεραν ότι άκουσαν ένα δυνατό βόμβο και είδαν πυκνούς καπνούς θεωρώντας ότι πρόκειται για στρατιωτικές ασκήσεις. Μονάδες έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει ήδη στο σημείο της συντριβής.

53

Φωτογραφία από ελικόπτερο που πετά πάνω από την περιοχή όπου συνετρίβη το Airbus Α320 από την ιστοσελίδα του FranceTVInfo.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα επί γαλλικού εδάφους μετά την συντριβή του DC-9-81 με 180 επιβάτες στο όρος Σαν Πίετρο στο Αιάκειο της Κορσικής.

10

11

12

13

14

Πηγή: www.tovima.gr

Προηγουμενο αρθρο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εξειδικευμένες Διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό
Επομενο αρθρο
Μουσική επίδειξη μαθητών της Φιλαρμονικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.