HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυντριπτικό “ΝΑΙ” είπαν τα Ιόνια Νησιά στην πρόταση της ΠΙΝ κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων

Συντριπτικό “ΝΑΙ” είπαν τα Ιόνια Νησιά στην πρόταση της ΠΙΝ κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντριπτικό “ΝΑΙ” είπαν τα Ιόνια Νησιά στην πρόταση της ΠΙΝ κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων

Τα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, που διεξήχθη στα Ιόνια Νησιά το τελευταίο 20ήμερο, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Βάσει των αποτελεσμάτων ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων “ΝΑΙ” στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζος ψήφισαν 4.887 (ποσοστό 76,05%) και “ΟΧΙ” ψήφισαν 1.539 πολίτες (ποσοστό 23,95%).

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος δήλωσε:

“Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. Δεν υπάρχει άλλη, ούτε εδώ ούτε σε όλη την Ελλάδα. Και η άποψη αυτή έχει άρνηση και θέσεις: αρνείται την ιδιωτικοποίηση, προκρίνει το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των αεροδρομίων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Συγχαρητήρια στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που πήραν μέρος στη διαδικασία. Έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο μεγάλο βήμα δημοκρατίας και συλλογικότητας που πραγματοποίησε η ΠΙΝ, εξαγγέλλοντας και υλοποιώντας το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αψήφησαν το “πυρ ομαδόν” που εκτοξεύθηκε από όσες πλευρές είτε τοπικά είτε πανελλαδικά είχαν συμφέρον να μην εκφρασθεί η φωνή του λαού.
Το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας.
Η πολιτεία οφείλει να εμπιστευθεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητάς τους να διεξάγουν τοπικά δημοψηφίσματα.

Μια ακόμη μάχη στο σκηνικό του πολέμου για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας δόθηκε με επιτυχία. Προχωρούμε με δύναμη για την επόμενη μέρα, την επόμενη μάχη.
8/1/2016 είναι η εκδίκαση της προσφυγής μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης ενώπιον του ΣτΕ. Η Περιφέρεια θα είναι κλειστή. Εμείς θα είμαστε εκεί για την υπεράσπιση του δικαίου, της αλήθειας, του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος.

Καλούμε κάθε φορέα αυτοδιοικητικό και παραγωγικό ή συνδικαλιστικό, κάθε επιτροπή αγώνα, να συμπαρασταθεί με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει πρόσφορο (φυσική παρουσία, ψήφισμα, δημοσίευση).
Απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση και στην Κοινή Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων να κινητοποιήσει τα μέλη της, στις 8/1/2016.” \

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προηγουμενο αρθρο
Σκαλωσιές στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική Πλατεία
Επομενο αρθρο
Μια τρύπα στο νερό οι παρατάσεις πληρωμών λόγω σεισμού; (ανανέωση)

2 Σχόλια

  1. win pipie
    30 Δεκεμβρίου 2015 at 12:28 — Απάντηση

    den kanete ke periferi arxa ena dimopsifisma gia tin tilefonia??
    thimaste ton otee gia metavivasi tilefonou poy aneike stin thia mou ,eprepe na to metavivasi prota stin adelfi tis (mitera mou) h mitera moy stin kori tis(gyneka moy) ke epitelous se 6 mines-18 mines??
    tilefono…. ayta nostalgite ?? pirate lathos tram kyrie ,telospanto synexiste ton agona sas..parte ke tous syndikalistes sas ke kante dimopsifismata…buy … dear….

  2. κωστας
    29 Δεκεμβρίου 2015 at 22:45 — Απάντηση

    Εχουν χασει το μετρο οι τυποι αυτοι ..
    Κυριε περιφερειαρχη, βαλτα με το κομμα σου,εκτος κι εισαι κι εσυ με το Λαφαζανη οπως κι εγω. Επιτελους συντροφε,λιωστους.
    Λενε ψεματα!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.