HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Περήφανο ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τη λιτότητα

ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Περήφανο ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τη λιτότητα

Περήφανο ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τη λιτότητα

Για την Ευρώπη της Ανάπτυξης
Για την Ελλάδα της Δημοκρατίας

Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου αποφασίζει για την αξιοπρέπειά του, απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς.

Η κυβέρνηση επιλέγει το δημοψήφισμα, με μέγιστο αίσθημα πολιτικής ευθύνης, δίνοντας, όπως οφείλει, το δικαίωμα στον κυρίαρχο ελληνικό λαό να εκφραστεί και να στείλει εθνικό μήνυμα ενότητας απέναντι στα τελεσίγραφα.

Ευρωπαϊκή απάντηση είναι η απάντηση του ΟΧΙ. Είναι απάντηση τόσο υπεράσπισης της Ευρώπης, όσο και υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Δεν θα μας φοβίσουν οι εκβιασμοί, το οργανωμένο ψέμα, το κλείσιμο των τραπεζών.
Ξέρουμε καλά από την ιστορία μας ότι, τίποτα δεν κατακτήθηκε εύκολα και χωρίς κόπο.
Ένα ισχυρό “όχι” του ελληνικού λαού θα αποτελέσει την αφετηρία για διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.
Στο δημοψήφισμα θα συμμετάσχει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ο οποίος τα τελευταία 5 χρόνια τέθηκε στο περιθώριο, στην ανεργία και τη φτώχεια, από τα μνημόνια και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που τα συνόδευσαν, τα οποία καταστρατήγησαν κάθε έννοια της έννομης συνταγματικής τάξης.

Η νέα πρόταση , που επιδόθηκε στην Ελλάδα σαν τελεσίγραφο, διαιωνίζει την καταστροφική λιτότητα και υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα κοινωνικής ανακούφισης και οικονομικής ανάκαμψης για τη χώρα μας. Επιβαρύνει μονομερώς τους φτωχότερους, φορολογεί εξοντωτικά τη μεσαία τάξη, μειώνει δραματικά μισθούς και συντάξεις. Και όλα αυτά, μετά από πέντε χρόνια μιας κοινωνικά καταστροφικής πολιτικής, που έχει διογκώσει την ανεργία, οδήγησε χιλιάδες καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις στο λουκέτο, κατάργησε εργασιακά δικαιώματα και οδήγησε τη νέα γενιά στη μετανάστευση.

Αυτές τις στιγμές απαιτείται υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης και ειλικρίνειας, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι ψηφίζουν “ΝΑΙ” και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους δανειστές επιχειρούν να αλλάξουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Στην πραγματικότητα όμως λένε “Ναι”:

-Στην αντιαναπτυξιακή πολιτική των υψηλών πλεονασμάτων που οι ίδιοι συμφώνησαν προεκλογικά. Στο ΦΠΑ 23% στην εστίαση. Στην κατάργηση της έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά. Στην επιβολή προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στην κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για τους αγρότες. Στις ομαδικές απολύσεις. Στη μείωση του ακατάσχετου των €1500 στις καταθέσεις, κ.α.

Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη λιτότητα, στους εκβιασμούς, στα μνημόνια.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ για την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Αξιοπρέπειας, της Ανάπτυξης.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας.

30-Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Μην τρομοκρατείτε τον Τουρισμό – Του Νίκου Γράψα
Επομενο αρθρο
Παραδοσιακή χορευτική βραδιά από τη Νέα Χορωδία Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.