HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα

Σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα

Ανάρτηση από το facebook του Πάνου Βουκελάτου

1

Κύριε Δήμαρχε και λοιποί δημοτικοί παράγοντες.

Μετά το πέρας της συνάντησης της επιτροπής επαγγελματιών εστίασης με το Δήμαρχο Λευκάδας και μετά την παρακολούθηση της διαδικασίας της επιτροπής ποιότητας ζωής για το θέμα της κανονιστικής απόφασης που προτείνει ο δήμος μας για τo ωράριο παράτασης μουσικής των καταστημάτων και σκεπτόμενος όλα όσα άκουσα και είδα να διαδραματίζονται, νιώθω την ανάγκη να γράψω πέντε σκέψεις.

Αποτελούν προσωπικές απόψεις, δεν εκπροσωπώ κανέναν και δεν υπερκαλύπτω την επιτροπή των επαγγελματιών που μας εκπροσώπησε επάξια.

Ο κ Δήμαρχος παρόλο που σε κάποια θέματα όπως τα χρηματικά δημοτικά προστιμα υποχώρησε , δηλ τα μείωσε λίγο, στα υπόλοιπα ακόμη δεν έχω καταλάβει τι προβλήματα λύνει αυτή η κανονιστική η όποια προβλέπει το ωράριο λειτουργιάς μουσικής να οριστεί στις δύο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η πρόφαση είναι ότι κάποιοι δημότες δεν μπορούν να κοιμηθούν …… το καλοκαίρι. Το χειμώνα μπορούν δηλαδή.

Κύριοι
1. Όλοι στους διαδρόμους ψιθυρίζαμε ότι η αδιαλλαξία την δημοτικής αρχής θα υπερτερήσει και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας θα αποβεί μάταιη. Ο δήμος έχει εκθέσει σε δημόσια διαβούλευση το θέμα με σκοπό να αφουγκραστεί την κοινή γνώμη. Το αποτέλεσμα την κοινής γνώμης είναι 50 επαγγελματίες να παρεβρίσκονται στο δημαρχείο εκπροσωπώντας και τον υπόλοιπο κλάδο με 300 και πλέον υπογραφές από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους ακόμη και ξενοδόχους ότι διαφωνούν με αυτό που προτείνετε!
Αποτέλεσμα είναι ότι αδιαφορείτε λοιπόν για την κοινή γνώμη και χωρίς κανένα αντίλογο στα 15 τουλάχιστον επιχειρήματα τους , δεν απαντάτε, προχωρείτε ακάθεκτος σε αυτό που ήδη έχετε προαποφασίσει. Ποιο το νόημα την δημοκρατικής διαδικασίας ; Αφού δεν σέβεστε την κοινή γνώμη και τη μάζα των πολιτών που τάσσονται υπέρ των μαγαζιών. Και τάσσεστε υπέρ των δικόν σας πιστεύω και πεποιθήσεων επικαλοντας καταγγελίες. Σας προκαλούμε να μας κοινοποιήσετε τις καταγγελίες εξακριβωμένης ενόχλησης περιοίκων και θα δείτε ότι δεν αφορά το σύνολο του νησιού αλλά μεμονωμένες περιπτώσει που χρήζουν αντιμετώπισης.

3. Με την κανονιστική σας πρόταση δεν λύνεται κανένα πρόβλημα που επικαλείστε. Διότι οι καταγγελίες αφορούν την ηχορύπανση δηλ την ένταση μουσικής και όχι το ωράριο λειτουργιάς. Σας υπενθυμίζω ότι ο νόμος του κράτους σας δίνει τα όπλα ήδη να αντιμετωπίσετε τις μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις και να μην γενικεύετε το πρόβλημα σε όλο το δήμο.

4. Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό διότι ωθεί στην παρανομία όλα τα καταστήματα και ο δήμος επιθυμεί να ορίσει δημοτικά προστύμματα για τους παραβάτες. Σας απαντώ ότι ο ισχύων νόμος είναι ήδη πολύ αυστηρός και δεν χρειάζεται επιπλέον να επιβαρυνθεί ο κλάδος ο όποιος μαστίζεται από την αύξηση του φπα και τη φόροκαταιγίδα που ήδη ισχύει και αυτή που μνημονικά έρχεται! Μην βάζετε το χέρι σας να κλείσουν περισσότερα μαγαζιά.

5. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι λύνει η μείωση των ωραρίων.
Μετά τις 2 το βράδυ και με Έλληνες τουρίστες και Βαλκάνιους τα τελευταία χρόνια με συγγενική κουλτούρα και συνήθειες( βγαίνουμε για φαγητό στις 11 το βράδυ) κυκλοφορούν στο νησί τουλάχιστον για 60 μέρες έως και τις 4 το πρωί τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο! Άνω των 7000 πελατών που διασκεδάζει και καταναλώνει. Με μέση κατανάλωση 1 ποτό την ώρα και με μέση τιμή τα 7ε υπολογίζουμε ότι για τις δυο αυτές ώρες είναι 5.880.000ε. Που εισπράττονται από λευκαδίτικες επιχειρήσεις αυτές τις δυο ώρες. Αναλογιστείτε τα έσοδα του δήμου, του κράτους, και των ιδιωτών που θα χαθούν αν υιοθετήσουμε τη λογική του να κλείνουν τα μαγαζιά στις δύο. Απορώ το γιατί! Τι κερδίζουμε; Γιατί να χαθούν αυτά τα χρήματα;

6. Τα νυχτοκάματα των εργαζομένων και οι ασφαλιστικές εισφορές που θα χαθούν φαντάζεστε ότι είναι αναλογικά.

7. Κύριε αντιδήμαρχε μας αναφέρατε σήμερα παραδείγματα άλλων περιοχών όπως η Κέρκυρα και η Ρόδο ότι παρόλο τουριστικού χαρακτήρα έχει κανονιστική έως τις δυο στο ιστορικό της κέντρο. Συμφωνούμε, όμως δεν είδατε την άλλη όψη του νομίσματος η όποια είναι ότι στο ιστορικό κέντρο έχει ωράριο 2, αλλά οι υποδομές του νησιού είναι τέτοιες όπου στο εμπορικό κέντρο τους που ονομάζουν στην Κέρκυρα λειτουργούν δέκα τεραστία νόμιμα κλαμπ από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και τα ποιο γνωστά. Όλα τα σχολεία της Λευκάδας και όλης της Ελλάδας επιλέγουν την Κέρκυρα και τη Ρόδο για τις πενταήμερες εκδρομές του. Και εγώ εκεί είχαμε πάει και ο λόγος……….. Η νυχτερινή ζωή των νησιών αυτών. Επίσης μην ξεχνάτε ότι τα δυο αυτά νησιά πέρασαν και μεγάλες περιπέτειες με εγκληματική συμπεριφορά και έκτροπα Άγγλων τουριστών βλέπε Φαληράκι- Κάβο – Μάλια κτλ. Γι αυτο και αναγκαστήκαν να το μαζέψουν. Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Ακόμη τα παραδείγματα που αναφέρατε, έχουν από την καλύτερη νυχτερινή ζωή στην Ελλάδα και η Κέρκυρα και η Ρόδος. Μήπως λοιπόν πρέπει να φτιάξετε υποδομές, να ορίσετε ζώνες , και να τους μοιάσουμε!!!!!!

8. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλετε να αποκλείσετε μια μάζα τεραστία τουριστών 18-30 , ετών που δεν θέλουν να κοιμούνται νωρίς και δεν επιλέγουν τη Λευκάδα αλλά νησιά που έχτισαν το τουριστικό προϊόν τους στη διασκέδαση και έγιναν παγκόσμιοι προορισμοί. Πάντα με κανόνες δεν αντιλέγει κάνεις , αλλά κανόνες ουσιαστικούς! Με κανόνες αναπτυξιακούς ώστε να γίνουν επενδύσεις στα καταστήματα και να αναπτυχτεί ο κλάδος. Όπου υπάρχει ενόχληση και δεν πληρούνται οι υγειονομικές προδιαγραφές ηχορύπανσης μπορείτε να επέμβετε και ο νομός σας έχει δώσει τα όπλα.

9. Κύριε δήμαρχε, κύριοι θα γίνω λίγο ρομαντικός!
Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι νεότεροι έχετε ακούσει υπέροχες ιστορίες από ένα ιστορικό κέντρο διασκέδασης του νησιού που όλοι οι παλιοί επικαλούνται με καμάρι και νοσταλγία! Το παλιό πάνθεο!!!! Αν ίσχυε κύριε δήμαρχε τότε η λογική σας αυτό το άκρος παράνομο και με καμία ηχομονωτική υποδομή , που δεν πληρούσε καμία προδιαγραφή δεν θα υπήρχε και η Λευκάδα δεν θα ζούσε αυτή την εποχή! Τι θα ήταν οι λευκαδίτικες αποκριές αν το πάνθεο έκλεινε στις δυο και έπαιζε 80 db. !!!!!! Τίποτα! Ρωτήστε οι νεότεροι και θα δείτε ότι όλοι αυτοί που τώρα διοικούν και κάνουν τους νομοταγείς διασκεδαζαν μέχρι τα ξημερώματα σε αυτό το παράνομο μαγαζί και όλοι το νοσταλγούν!!!! Η Λευκάδα θα έχανε μια υπέροχη γεμάτη αναμνήσεις εποχή διασκέδασης!!!! Αυτό θέλετε κύριε δήμαρχε να το στερήσετε στις σημερινές γενιές και θέλετε να κλείνουν τα μαγαζιά στις δυο! Περιττό να αναφέρω ότι ήταν σε ένα γραφικό σοκάκι της Λευκάδας πίσω από το σημερινό joy στην κεντρική αγορά και το λειτουργούσε ο ίδιος ο δήμος αν δεν κάνω λάθος.

10. Κύριοι Όταν υπάρχει μια κανονιστική και ένας νόμος εφαρμόζεται από όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω τι θα ήταν το ιστορικό φεστιβάλ τις Λευκάδας που διαδραματίζεται σε ανοιχτό χώρο του πνευματικού κέντρου , εντός πόλης, με ηχοσυστήματα συναυλιακού τύπου . Αυτοί οι περίοικοι δεν ενοχλούνται και αν ναι είναι σωστό να μειωθεί η ένταση στα νόμιμα όρια; Αυτό αφορά και όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που ο δήμος οργανώνει η σωμάτια η ιδιώτες στο χώρο του πνευματικού κέντρου. Πώς ο νόμος καλύπτει τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε τέτοια υποστάθμη σε ανοιχτούς κατοικημένους χώρους ! Και δεν είναι λίγες. Εγώ βεβαία τάσσαομε υπέρ και δεν υποστηρίζω τη λογική ότι πρέπει να μπει τάξη που επικαλείται ο δήμος.

11. Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό κύριοι.
Δεν λύνει κανένα ουσιαστικό κοινωνικό πρόβλημα και δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Ποιος θα επενδύσει στη Λευκάδα και να ξέρει ότι θα κλείνει 2 τον Αύγουστο!!!!!! Πραγματικά αναρωτιέμαι. Σήμερα οι επαγγελματίες με πολύ δημοκρατικό τρόπο συναντήθηκαν με τους αρμοδίους, αλλά μάταια! Η απόφαση χωρίς καμία τεκμηρίωση είχε ήδη παρθεί!!!

Είναι παράξενο να αντιπαραθέτεις τόσα επιχειρήματα και να μην σε λαμβάνει υπόψιν κανείς. Να συμμετέχεις σε διάλογο , τίποτα. Να προτείνει αποδειγμένα αναπτυξιακές προτάσεις και τίποτα. Το πρόβλημα είναι στην έλλειψη ζωνών χρήσης και αν κύριοι θέλετε να βάλετε τάξη ξεκινήστε σήμερα να χτίζεται και όχι να γκρεμίζεται.

Δημιουργήστε υποδομές να γίνουν επενδύσεις στον κλάδο και κίνητρα να αναπτυχθει με κανόνες ηχομόνωσης να μην ενοχλείτε κανένας. Συμφωνούμε!

Τα πρόστιμα δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Η διασκέδαση, τα event , οι κοινωνικές εκδηλώσει, τα παρτυ, οι συναυλίες , οι υπαίθριες εκδηλώσεις, τα beach party είναι ζωή, είναι αναμνήσεις, είναι τουριστικό προϊόν! ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΣ

Μπορεί να φανταστεί κανείς τη Λευκαδα 2 το βραδυ με κλειστά μαγαζιά?
Ευχαριστώ όποιον έκανε τον κόπο να διαβάσει τις σκέψεις μου και συγγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα κανέναν.

Σχετικά άρθρα: Το ωράριο των καταστημάτων (η μουσική πρέπει να ενώνει …!!!)

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο Δημοτικού Σχολείου Σφακιωτών
Επομενο αρθρο
Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ-πονγκ η Λευκαδίτισσα Γεωργία Ζαβιτσάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.