HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣχολιάζοντας την Επικαιρότητα

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα

Η νέα γενιά της πολιτικής

104 (1)Το πρόσωπο που βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα με τα κατορθώματά του, ο βουλευτής Άρτας και υφυπουργός Παιδείας κ. Στύλιος έχει σχέσεις με το νησί μας, όπως μαθαίνω. Έχει θητεία στο ΕΠΑΛ Λευκάδας και μάλιστα πάνω από 5 χρόνια, όπως με πληροφόρησαν. Επομένως υπάρχουν κάποιοι στο νησί που γνωρίζουν για τα έργα και ημέρες -του παιδιού του λαού- κ. Στύλιου.

Προσωπικά λόγω της ηλικίας του, μου θύμισε τον διορισμένο Γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Διδασκάλου που παραβρέθηκε στη Λευκάδα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου με Audi 2500 κυβικών και σοφέρ. Αποτελούν και οι δυο, την έκφραση της νέας γενιάς της πολιτικής, στα πράγματα!

Διαβάζοντας ακόμα το βιογραφικό του παρατηρούμε αυτό που υπερέχει στη νεανική του απασχόληση είναι η συμμετοχή του σε κομματικές οργανώσεις διαφόρων βαθμίδων. Ήταν λοιπόν προδιαγεγραμμένη η πορεία και η άνοδος του…

Μία από τα ίδια

113Όλοι οι σοβαρά ασχολούμενοι με τον τουρισμό που έχουν στοιχεία, μελετούν τις αγορές, κρατούν στατιστικά, γνωρίζουν καλά πως η προσέλκυση τουριστών στα Ιόνια νησιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είναι μια σοβαρή υπόθεση. Οι πλέον ακατάλληλοι γι’ αυτή τη δουλειά είναι οι πολιτικοί. Το παιχνίδι παίζεται σε άλλο ταμπλό, οι εποχές άλλαξαν, άρα πρέπει να αλλάξουν και οι στρατηγικές προσέκλυσης.

Πριν λίγες μέρες (31/10) ο Κεφαλλονίτης αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος σε συνέντευξή του σε Κερκυραϊκό μέσο ενημέρωσης είχε εντυπωσιάσει με τις δηλώσεις του, σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας στις εκθέσεις του εξωτερικού. Είχε δηλώσει πως τα λεφτά που δαπανά η περιφέρεια για συμμετοχή σε εκθέσεις είναι «λεφτά πεταμένα».

«Το διαδίκτυο, τα social media και η χρήση των ΜΜΕ των αγορών που στοχεύουμε, κατά τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, είναι απείρως πιο σημαντικά από τη συμμετοχή στις ανά την Ευρώπη εκθέσεις.»

Βάλσαμο τα λόγια του για τη κοινή λογική που είναι ως συνήθως απούσα από τους διαχρονικά διοικούντες.

Τι τα θέλετε! Δεν πέρασε μια εβδομάδα και στις (7/11) η Περιφέρεια μας στέλνει δελτίο τύπου από την επίσκεψη του ανιπερειφερειάρχη τουρισμού στην έκθεση World Travel Market που έγινε στο Λονδίνο και φωτογραφία του ίδιου περιχαρή ανάμεσα σε δυο άλλους κυρίους! Το δελτίο τύπου είχε τίτλο «Αύξηση πάνω από 6% στις προκρατήσεις». Τώρα πότε πρόλαβε να πάει, πότε πρόλαβε να πείσει τους Άγγλους για τις ομορφιές των Επτανήσων, πότε έγιναν οι κρατήσεις, πότε βρήκε το ποσοστό της αύξησης, μη το ψάχνετε. Δεν υπάρχει λογικός ειρμός.

Στην πράξη φαίνεται να υπάρχει μια κανονική συνέχεια στα ταξιδάκια της Περιφέρειας, απλώς τώρα άλλαξαν οι ταξιδευτές!

Προηγουμενο αρθρο
Σεισμός 5,1 ρίχτερ στην Κεφαλονιά
Επομενο αρθρο
Γιάννης Ρίτσος: Η φωτεινή συνείδηση του λαού μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.