HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣχόλιο Επιμελητηρίου Λευκάδας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Σχόλιο Επιμελητηρίου Λευκάδας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Επιμελητήριο Λευκάδας

333

Σχόλιο Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας
για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οφείλει να υπογραμμίσει τα παρακάτω.

Δεδομένου ότι τα προβλήματα στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά σοβαρά, αφού η ζημιά που έχει προκληθεί από το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστη, είναι ακόμα ορατός ο κίνδυνος της κατάρρευσης της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της χρεοκοπίας και της διεθνούς οικονομικής απομόνωσης, οφείλουμε όλοι οι Έλληνες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ να είμαστε στο πλευρό της Κυβέρνησης ευχόμενοι για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας και κοινωνίας.

Η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη και θα αποτελούσε ολέθριο σφάλμα να επικεντρωθεί κανείς σε μικροκομματικά συμφέροντα συμβάλλοντας σε ένα ολέθριο, καταστροφικό διχασμό. Εξάλλου, είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι Έλληνες –τόσο αυτοί που απάντησαν θετικά όσο και αυτοί που απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα του δημοψηφίσματος- υποστήριξαν την άποψη τους με μοναδικό γνώμονα την έξοδο της χώρας από τα σημερινά, ασφυκτικά αδιέξοδα.

Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα είναι γεγονός ότι τα έξι χρόνια της οικονομικής ύφεσης μας έχουν εξουθενώσει και δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο για περαιτέρω δηλώσεις, που θα παραμείνουν ….δηλώσεις!

Καθώς το συμφέρον της χώρας επιτάσσει την εθνική συνεννόηση, αποτελεί θετική εξέλιξη η έκδοση κοινής ανακοίνωσης από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ώστε ενωμένοι να διεκδικήσουν την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας για τη χώρα μας προχωρώντας στις πλέον ενδεδειγμένες μεταρρυθμίσεις με τις όσο το δυνατό μικρότερες επιπτώσεις.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
Αγρυπνία στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι
Επομενο αρθρο
Το ΟΧΙ στα Ιόνια – του Χρήστου Παπαδόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.