HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣύβρος Λευκάδας: Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προκαλούν…

Σύβρος Λευκάδας: Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προκαλούν…

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προκαλούν την κοινή περί δικαίου αντίληψη αλλά και κοινή λογική προβάλλοντας ως επιχείρημα, ακούστηκε και αυτό, ότι επιλέχτηκε πεζοπόρο τμήμα, γιατί κρίθηκε ότι ένα καρναβαλίστικο άρμα δεν μπορεί να μεταφερθεί. Μην ευτελίζετε άλλο κύριοι μόνο σοβαρά επιχειρήματα. Η εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας καταρρίπτει και αυτό σας το πρόσχημα, έλεος αν όχι ντροπή.

Ποιος σας είπε ότι τα άρματα δεν έχουν πληρώματα; Μόνα τους παρήλασαν δηλαδή; Εκατόν εβδομήντα άτομα από μια κοινότητα τριακοσίων ψυχών σας φαίνεται λίγη συμμετοχή;

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως κανένα άλλοθι για τον καρναβαλικό τουρισμό αποκλειστικά σε μέλη από την πόλη της Λευκάδας. Ίσως ίσως υποθετικά λέω, γνωστούς, φίλους συγγενείς παιδιά και ξαδέρφια εκείνων που πήραν τις αποφάσεις.

Καλά στέλνεται μονοπωλιακά τα αγγελάκια σας και τα παγώνια σας στην Γαλλία, στα πλαίσια γνωριμίας και ανταλλαγής εμπειριών με τους εκεί καρναβαλιστές. Μα τι άλλο θα προσφέρουν πέρα από την διεύθυνση της μοδίστρας των κουστουμιών ή του καταστήματος προμήθειας των πλαστικών φανταζί εξαρτημάτων;

Αντίθετα οι κατασκευαστές αρμάτων και χειροποίητων στολών έχουν πολλά να δώσουν και να πάρουν στα πλαίσια πολιτιστικών ανταλλαγών, εσείς με την απόφαση σας τους στερείται την δυνατότητα που αξίζουν και την ευκαιρία που δικαιούνται.

Σύβρος Λευκάδας

Διευκρίνηση: Την παραπάνω σελίδα στο facebook «ΣΥΒΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» την διαχειρίζεται ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σύβρου «Αντελικός» και όχι η ομάδα καρναβαλιστών Σύβρου.

Προηγουμενο αρθρο
Χτες, όταν ο ουρανός στους Μύλους γέμισε χαρταετούς
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Λευκάδας

17 Σχόλια

  1. bessy
    6 Μαρτίου 2017 at 17:15 — Απάντηση

    Λες βλακείες.Η σιωπή μου προς απαντησή σου!!!

  2. τιμος
    3 Μαρτίου 2017 at 23:57 — Απάντηση

    ειπα να μη ξανασχοληθω με ”μη επικοινωνουντα” αλλα ??????

    μια ερωτηση κ μια διαπιστωση”””

    ερωτηση: το bessy ειναι χριστιανικο ονομα??????
    ποτε γιορταζει??????????????????????????????????

    διαπιστωση: ηθελα να σου απαντησω οτι λειπω καιρο αρκετο απο λευκαδα κ αρα εσενα εχει βαλει στοχο ”ο υψιστος” γιατι εγω δεν ενιωσα κανενα κουνημα μιας κ ημουνα αθηνα οταν εσυ κουνιωσουνα …. αλλα καταλαβα οτι τελικα εχεις φοβερο χιουμορ……. αναρωτιωμουνα πως γινετε το 2017 να υπαρχουν ανθρωποι σ’αυτο το πλανητη που να πιστευουν οτι τους σεισμους τους στελνει ο θεος για να μας τιμωρησει για τις αμαρτιες μας…. αλλα στο τελος καταλαβα οτι μου κανεις πλακα κ με δουλευεις κ μπραβο σου για ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. . . .

    Υ.Γ.1. εισαι λιγο ασχετη με τη λευκαδιτικη ντοπιολαλια… δεν ειπα
    οτι θα πεσει στο κεφαλι σου ο μπρουτζος αλλα ο μποντζος….
    ρωτα κανα γνησιο λευκαδιτη τι ειναι ο μποτζος

  3. τιμος
    3 Μαρτίου 2017 at 00:39 — Απάντηση

    κ κατι τελευταιο μιας κ δε θα ξαναμπω σ’αυτο το χωρις νοημα ”διαλογο”.
    η θρησκοληψεια ειναι απανθρωπη κ σκοταδισμος, καταστρεφει οτι δημιουργικο κ την εξελιξη του ανθρωπου. οπως κ οπου να πιστευει ο καθενας μας σημασια εχει να σεβωμαστε τον εαυτο μας κ κατα συνεπεια το συνανθρωπο μας. ντρεπωμαι αληθεια που μπηκα σε αντιπαραθεση με μια θρησκοληπτη αντιληψη που ”εκβιαζει” να ακολουθησουμε την αποψη της για να μη ”μας καψει ο θεος κ μας φερει σεισμους κ καταποντισμους” κ οταν δε ξερει κ μπορει να απαντησει ”ξαναεκβιαζει” γιατι ”γελαει καλυτερα ο τελευταιος”…..
    αυτο ειναι πιστη? κ θεος? τι να πω? δε ξερω γιατι Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ

    σορυ αν σας ζαλισα αλλα ????????????????

    ”που παμε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε”
    ναμαστε ολοι μη θρησκοληπτοι σημαινει οτι σεβωμαστε τον εαυτο μας κ το συνανθρωπο μας

    • bessy
      3 Μαρτίου 2017 at 15:18 — Απάντηση

      Mε όλο το σεβασμό,δε ξέρεις τι σου γίνεται ή μάλλον καλύτερα δεν γνωρίζεις τη σημασία των λέξεων που χρησιμοποιείς.Μπορείς να μου πεις σε ποιο σημείο,ακριβώς,των σχολιασμών μου εκβιάζω.συκοφαντώ και βρίζω;Μάλλον εσύ το κάνεις παρά εγώ.Εσύ με αποκαλείς θρησκόληπτη και όχι εγώ.Εσύ με κατηγορείς ότι σε συκοφαντώ και όχι εγώ.Εσύ μου βάζεις ταμπέλες και όχι εγώ.Το τι πιστεύω και το τι είμαι είναι δικό μου θέμα.Αν εσύ ενοχλήθηκες γιατί δεν συμφωνείς με αυτά που γράφω,πρόβλημά σου.Να μάθεις να σέβεσαι τη γνώμη του άλλου χωρίς να τη κοροιδεύεις και να την ειρωνεύσαι.Εγώ το μόνο που εκανα ήταν να εκφράσω τη γνώμη μου και εσύ ειρωνεύτηκες όχι εμένα αλλά τον ίδιο το Θεό ,τον οποίο,παρά το γεγονός ότι τον αποκαλείς “Υψιστό μου”,τυγχάνει να έχουμε ,ακριβώς,τον ίδιο ,σου αρέσει δεν σου αρέσει.Από τη στιγμή που και οι δύο είμαστε βαπτισμένοι χριστιανοί ορθόδοξοι,έχουμε τον ίδιο Θεό.Και αν θες να τον αρνηθείς να πας στον ιερέα και να του πεις να σου πάρει το χρίσμα.Μέχρι,όμως,να τον αρνηθείς έχουμε τον ίδιο Θεό που ακούει και βλέπει και εσένα και εμένα και όλους μας για ότι λέμε και ότι κάνουμε.Και αυτός γνωρίζει το καθένα μας πολύ καλύτερα κι από τον ίδιο μας τον εαυτό.Κατάλαβες ,τώρα,τι ειρωνεύθηκες και τι κορόιδεψες;Kαι κάτι τελευταίο για να μην ξαναειρωνευθείς τα Θεία.Τίμο,πες αλεύρι,ο σεισμός σε γυρεύει.Να έχεις στο νου σου μη σε γυρέψει και μεγαλύτερος και τότε πραγματικά θα τον παρακαλάς γονατιστός να μην σου πέσει το μπρούτζο,όπως εσύ ο ίδιος είπες ,στο κεφάλι!!!Aν δεν το γνωρίζεις, χθες το μεσημέρι έκανε σεισμό με επίκεντρο τον Άγιο Πέτρο!!!Tώρα τι έχεις να πεις;Mήπως,πρέπει να αρχίσεις να αναθεωρείς τις απόψεις σου;

  4. τιμος
    2 Μαρτίου 2017 at 23:48 — Απάντηση

    μη αγαπητη μπεσσσσυ …. τωρα καταλαβα γιατι σε κουναει κ σενα ο θεος που πιστευεις ………. γιατι εισαι απ αυτες τις μεγαλοσταυρες μη θεουσες αλλα το μονο που θαθελαν ειναι να επιβαλουν αποψη κ αν καποιος τους πει κατι διαφορετικο απλα αρχιζουν να βριζουν με συκοφαντιες…
    θιαμενωμαι τη αποψη σου περι γνωσης κ γραματοσυνης…. μη ξεσινεριζεσε εμενα μιας κ στα προλαβα…. ειμαι αγραματος κ κανω λαθη…. αλλα ετλοουσου γραματιζουμενη πως κ δεν ενιωσες οτι οι σεισμοι γινονται απο μετακινησεις του φλυου του πλανητη μας οπως κ οι κεραυνοι απο φυσικα αιτια[ δε σου λεω απο που να ψαξεις κ λιγο κ ανοιξουν τα ματια σου].
    αυτα κ αλλα τα ξερουν οι ανθρωποι χιλιαδες χρονια, πως κ ξερεις γραμματικη αλλα δε ξερεις γιατι κουνιεσε?
    αν νιωθεις καλα να βριζεις αντι να απαντας καντο, δε μενοχλει γιατι αν κ αγραματος νιωθω καλα να βοηθαω συνανθρωπους με υπαρξιακα προμπλεματα……

    ”ρε που παμε ρεεε”

    οπως κ ναχει σευχαριστω που μουπες τι να κανω οταν κανει σεισμο”’ να γονατισω μετανοημενος κ να προσευχωμαι γιατι ο υψιστος σου θα σταματησει το μποντζο που θα πεσει στο κεφαλι σου….

    τι πινεις κ δε μας δινεις?????????????

  5. ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ
    2 Μαρτίου 2017 at 21:57 — Απάντηση

    xaxaxaxaxax ρε τι γινεται που πρεπει το βραβειο[ταξιδι στο παρισι] να το παρουν οι κολητες τους .χαχαχχααχαχ καλα τοσο ΞΕΦΤΗΛΑ???????????

  6. bessy
    2 Μαρτίου 2017 at 16:15 — Απάντηση

    Αγαπητέ Τίμο,μάθε πρώτα ορθογραφία και συντακτικό και μετά να βγαίνεις να σχολιάζεις.Το πνευματικό σου επίπεδο,απ’οτι φαίνεται είναι πάρα πολύ χαμηλό για να ασχοληθώ να σου απαντήσω.Το μόνο που θα σου πω είναι ότι γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος!!!

  7. evi
    2 Μαρτίου 2017 at 16:02 — Απάντηση

    Τόση συμμετοχή δεν έχω ξαναδεί για κανένα άλλο γεγονός!!! Τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί δεν αλλάζει κάτι! Η πλειοψηφία έχει προτεραιότητες τυπου….. φτηνοκαρναβαλοι!!
    Κοιμήθηκε ήσυχοι……Δεν θ αλλάξει τίποτα!!!!

  8. τιμος
    2 Μαρτίου 2017 at 00:43 — Απάντηση

    εχεις δικιο bessy . . . κ μη το γελας αρχισε κιολας η τιμορια μας””
    προχθες εριχνε κεραυνους κ σαν ναδα ενα γενιοφορο πανω στα συνεφα πουριχνε κεραυνους,,, ευχαριστω που μουλυσες την απορια[ο θεος ηταν] γιατι καποιοι ανεγγεφαλοι [επιστημονες αυτοπροσδιοριζωνται] αλλα λενε, εδω κ πολλα-πολλα χρονια μας δουλευουν…………
    το αλλο στο ειπα? μουπε ενας γνωστος οτι ειδε το σουλτανο στα φαρομανητα κ δεν ηξερε το λογο…. τελικα περιμενε τα φαρομανητα να κανει τις παραβιασεις κ να φτασει σουνιο…….
    οσο για το αλλο που ειπες για τους σεισμους ηταν περιτο που το ειπες,,, ακομα κ εγω που δε καταλαβαινω πολλα τοχα ψιλιαστει οτι θαχε θυμωσει κ μας κουναει που κ που… το κακο ειναι οτι κουναει κ πιστους οπως εσυ… αδικο δεν ειναι???

    ”ρε που παμε.. ρεεεε”

    σουυποσχομαι ναμαι καλο παιδακι κ να μην προκαλω την εκδικηση του . . .
    τους παλιοεπιστημονες να μας δουλευουν… απατη μεγαλη

  9. BESSY
    1 Μαρτίου 2017 at 16:25 — Απάντηση

    Σα δε ντρέπεστε λίγο!!!Έχετε παραλογίσει ή μου φαίνεται;Είναι δυνατό να κάθεστε να ασχολείστε με τόσο ευτελή θέματα όταν υπάρχουν σοβαρότατα θέματα τόσο στο τόπο μας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα;Eίναι δυνατό να κλαίει όλη η Ελλάδα για τις τραγωδίες που έγιναν στις ελληνικές ασφάλτους το τριήμερο που μας πέρασε και εσείς να κάθεστε να ασχολείστε με τα καρναβάλια;Eίναι δυνατό να έχουμε τους Τούρκους που παραβιάζουν κάθε μέρα τα ελληνικά ύδατα και τον ελληνικό εναέριο χώρο και εσείς να κάθεστε να ασχολείστε με σκουπίδια;Το καρναβάλι έγινε για να περάσει ο κόσμος καλά και όχι για να σπείρει διχόνοια και μίσος ανάμεσα στους συμπατριώτες μας.Κάτι τέτοια βλέπουν οι Τούρκοι και θα μπουν όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά μέχρι την Ακρόπολή θα φτάσουν.Κοιτάξτε να συνέλθετε πριν να είναι αργά!Το μίσος ,η ζήλεια,η κακοήθεια και η διχόνοια που υπάρχει τόσα χρόνια μέσα στη πατρίδα μας μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού!Δεν το βλέπετε;Τι θέλετε δηλαδή ,να ρίξει φωτιά ο Θεός να μας κάψει ή να μας στείλει πάλι κανένα μέγάλο σεισμό.Και τότε θα ξεχαστούν και τα καρναβάλια και οι στολές και τα άρματα και όλα.Σταματήστε,λοιπόν,αυτό που έχετε ξεκινήσει γιατί δεν θα σας βγει σε καλό.Και το κυριότερο, μη προκαλείτε το Θεό!!!

  10. ΜΑΡΙΑ
    1 Μαρτίου 2017 at 15:25 — Απάντηση

    Το βραβείο δεν ειναι τίποτε άλλο απο την ηθική ανταμοιβή του γκρούπ στην συγκεκριμένη περίπτωση .Το λάθος ξεκίνησε απο την καρναβαλική επιτροπή κατα την γνώμη μου και απο το γεγονός ότι δεν ήταν ξεκάθαρο απο την αρχή ότι βραβείο δεν παίρνουν τα άρματα.Ας ειναι ξεκάθαροι απο την αρχή λοιπόν για να μην υπάρχουν διαμαρτυριες απο τους “πισωχωρίτες”.
    Ύπήρχε και άλλη λύση ας μην τους έβγαζαν πρώτους …….αλλα μάλλον θα είχαν την κατακραυγή της κοινής γνώμης! Αύτα προς “συμμορφωσην” λοιπόν.

  11. επιλοχιας
    1 Μαρτίου 2017 at 15:20 — Απάντηση

    αυτος που υπογραφει νυδρι να μας πει ποσο νυδριωτης ειναι γιατι εμεις οι Νυδριωτες ειμαστε <>και με τον Συβρο

  12. VAG
    1 Μαρτίου 2017 at 13:27 — Απάντηση

    O κοσμος της Λευκαδας και οι επισκεπτες του νησιου καταλαβαν .Θα ελεγα στους αγαπητους φιλους απο το Συβρο συνεχιστε ετσι και αφηστε τα βραβεια να τα μοιραζονται μεταξυ τους ετσι και αλλιως δεν εχουν καμια μα καμια αξια.Οτι εισαστε οι καλυτεροι το καταλαβε ολο το νησι και το εδειξε στο χειροκροτημα του.Αυτα τα ολιγα απο καποιον που τυχαινει να ειμαι αναμεσα τους.

  13. Χρύσα Δευτεραίου
    1 Μαρτίου 2017 at 00:43 — Απάντηση

    Θα ήθελα να πω ότι το παραπάνω άρθρο ήρθε από μια δημοσίευση σελίδας του facebook με το όνομα ΣΥΒΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ που την διαχειρίζεται ο πρόεδρος του πολιτιστικού μας συλλόγου “Αντελικός” και όχι από την ομάδα καρναβαλιστών Σύβρου. Σύντομα θα σας σταλεί η επίσημη ανακοίνωση και η τοποθέτησή μας προς δημοσίευση.
    Παρακαλώ να γίνει εμφανής η πηγή του άρθρου και να δημοσιευτεί η διευκρίνισή μου αυτή.

    Με εκτίμηση,
    Χρύσα Δευτεραίου, μέλος της ομάδας καρναβαλιστών Σύβρου

    π

  14. Nidri
    28 Φεβρουαρίου 2017 at 23:56 — Απάντηση

    POS kanete ETSI gia ena karnavali re xwriates? Kai meta kanete Kai ta paidia sas ETSI..

  15. Hfestionas
    28 Φεβρουαρίου 2017 at 23:16 — Απάντηση

    Τελικώς …… “τσούτσα τα έκαναν”!

  16. Ζησιμος
    28 Φεβρουαρίου 2017 at 19:02 — Απάντηση

    Ξερεις τι θα πει μπουρανελια,Συβριωτη??
    Δεν μας θελουν,τους προκυψαμε..
    Ολα κανονισμενα αφου σερνει..και καραβι..
    Συγχαρητηρια,ξεκινηστε την προετοιμασια απο τωρα για ενα τρανο καρναβαλι στον παληο μας δημο..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.