HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣύγκρουση σκαφών στη Λευκάδα – Ακυβερνησία σκάφους στο Αρκούδι

Σύγκρουση σκαφών στη Λευκάδα – Ακυβερνησία σκάφους στο Αρκούδι

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, ότι το σκάφος ΕΠ/ΚΟ–Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Λ. 251 προσέκρουσε με χαμηλή ταχύτητα στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΚΑΔΙΑ” Ν.Λ. 360, εντός του λιμένα Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνήτης του ΕΠ/ΚΟ–Α/Κ κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου προσέκρουσε στο ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ, προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΡΚΑΔΙΑ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

line2

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου Λευκάδας από τον Κυβερνήτη του Α/Κ “ΑΜΑΛΙΑ” Ν.Λ. 322 για ακυβερνησία του σκάφους του λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή Νήσου Αρκούδι Λευκάδας.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια με τη συνδρομή του σκάφους Ε/Γ-Α/Κ “ΤΑΣΟΣ” Σ.Λ. 206 και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το “ΑΜΑΛΙΑ” ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μεγανησίου ν. Λευκάδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Α/Κ σκάφους μέχρι μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.

Προηγουμενο αρθρο
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Κινήματος
Επομενο αρθρο
Σε 12 μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, οι φορολογικές οφειλές για τους Λευκαδίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.