HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λευκάδας: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στην ειδική αγωγή

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λευκάδας: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στην ειδική αγωγή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λευκάδας, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Λευκάδας και Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Λευκάδας και συναντήθηκαν με το Δ/ντή της υπηρεσίας. Ήταν η συνέχεια των ενεργειών – παραστάσεων που γίνονται για τα κενά που υπάρχουν και στο νησί μας στα Τμήματα Ένταξης και στην παράλληλη στήριξη μαθητών.

Δυστυχώς παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου όλο αυτό το διάστημα στη Λευκάδα υπάρχουν, Δεκέμβρη μήνα, 6 κενά εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για παράλληλη στήριξη (νηπιαγωγείο Μεγανησίου, 4ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, 2 στο Δημοτικό σχολείο Βασιλικής, Δημοτικό σχολείο Νυδριού και 4ο Δημοτικό σχολείο) και 1 κενό για Τμήμα Ένταξης 1ο Δημοτικό σχολείο). Σημειώνουμε ότι στο Δημοτικό σχολείο Σφακιωτών δεν εγκρίθηκε το Τμήμα, αν και τελικά ο αριθμός των μαθητών είναι ο προβλεπόμενος.

Στη συνάντηση με τον Δ/ντή Π.Ε. εκπαίδευσης τονίστηκε για ακόμα μια φορά η σοβαρότητα του θέματος , αλλά και η αναγκαιότητα και ο ίδιος από την πλευρά του να πιέσει, προκειμένου έστω και πολύ καθυστερημένα να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών και των σχολείων. Επιμένουμε ότι η κάλυψη των κενών πρέπει να γίνεται με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Λευκάδα, 9/12/2016

Προηγουμενο αρθρο
Το παγοδρόμιο που μας... μπέρδεψε
Επομενο αρθρο
H (αμμο)γλώσσα κόκαλα δεν έχει... και «μελέτες» τσακίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.