HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εκπ/κων Π.Ε. Λευκάδας: Το νέο εφιαλτικό εκπαιδευτικό τοπίο

Σύλλογος εκπ/κων Π.Ε. Λευκάδας: Το νέο εφιαλτικό εκπαιδευτικό τοπίο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ Λευκάδα 28/02/2016
«ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»
Γ. Μεσσήνη 7, 31100 Λευκάδα
Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958
Εmail:sepelefkadas@yahoo.gr
Τηλέφωνο – Fax: 2645026165

Το νέο εφιαλτικό εκπαιδευτικό τοπίο

Το να υποβιβαστεί και πολύ περισσότερο να κλείσει ένα σχολείο δεν είναι δείγμα προόδου αλλά οπισθοδρόμησης. Οι σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα οι σχολικές μονάδες στις μικρές κοινωνίες δεν είναι μόνο κτήρια και συγκεκριμένοι αριθμοί εκπαιδευτικών και μαθητών. Αποτελούν ζωντανά κύτταρα πολιτισμού, με τη δική τους ιστορία και τις δικές τους ιδιαίτερες σχέσεις σύνδεσης με την τοπική κοινωνία. Από αυτή την άποψη, το κλείσιμο των σχολικών μονάδων αποτελεί το πιο ακραίο παράδειγμα εγκατάλειψης συγκεκριμένων περιοχών και διεύρυνσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Κι αυτό δεν αφορά μόνο μεμονωμένα νησιά ή χωριά.

Οι στόχοι
Λιγότερα σχολεία, λιγότερα «έξοδα- βλέπε δαπάνες», μεγαλύτερα τμήματα μαθητών – περισσότερα μαθησιακά ελλείμματα, εξαφανισμένοι αντισταθμιστικοί – υποστηρικτικοί θεσμοί(κατάργηση τμημάτων ένταξης), λιγότεροι εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικοί σε διαρκή ομηρία και περιπλάνηση με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Απ’ το Μεγανήσι μέχρι το 12ο Δημ. Σχολείο & 4ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης….

«…Την προηγούμενη βδομάδα και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σχετική πρόταση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης, ο δήμος πρότεινε την κατάργηση του 12ου ΔΣ (157 μαθητές από 245 πριν από λίγα χρόνια) και του συστεγαζόμενου 4ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης, στο οποίο φοιτούν 32 νήπια και τον διασκορπισμό των μαθητών μας σε όμορα σχολεία, τα οποία έχουν ήδη φτάσει στα όρια της χωρητικότητάς τους σε αίθουσες και μαθητές και βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από τα σπίτια των μαθητών…

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα σχετικά με το πόσο απαράδεκτη, άδικη, αντιπαιδαγωγική και αρνητική είναι η πρόταση αυτή για την ποιότητα της εκπαίδευσης σε ολόκληρη την περιοχή μας. Η επανάληψη του αυτονόητου είναι μάλλον περιττή.

Αυτό που ζητάμε είναι η απόρριψη της πρότασης για κατάργηση του 12ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπ/γείου Νεάπολης και η επαναφορά της ηρεμίας και της ομαλής λειτουργίας στα σχολεία μας. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων & Κηδεμόνων του 12ου ΔΣ Νεάπολης»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                                             ΑΡΑΒΑΝΗ ΑΓΛΑΪΑ

Προηγουμενο αρθρο
Τσάι, συμπάθεια και μουσική από τον Ορφέα
Επομενο αρθρο
Φάσεις και τα γκολ από τον αγώνα Τηλυκράτης – Κατούνα (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.