HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Γιατί να απεργήσουμε;

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Γιατί να απεργήσουμε;

Η απεργία είναι όπλο για τους εργαζόμενους, συχνά το μοναδικό όπλο απέναντι στην άρχουσα τάξη όποια μορφή και να έχει κάθε φορά. Είναι το μοναδικό όπλο για την επιβίωση μας στο διαρκεί πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι κ.α, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους Ε.Ε, ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Εκείνο που καθορίζει το πως ζούμε, δηλαδή αν είναι ανθρώπινος ο μισθός μας, η σύνταξη, η περίθαλψη, η παιδεία κλπ είναι οι συσχετισμοί στην κοινωνία συμφερόντων που ζούμε. Όσο μαζικοποιείτε το κίνημα σε ταξική κατεύθυνση, όσο αμφισβητείται η κυριαρχία τους, τόσο κερδίζουμε δικαιώματα. Όσο οι αγώνες υποχωρούν, όσο οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι υπέρ των εργοδοτών και του κράτους ,όσο καλλιεργούν την απογοήτευση και την αναποτελεσματικότητα των αγώνων , τόσο θα χάνουμε δικαιώματα, που κερδίσαμε με αγώνες και αίμα (σαν αυτά που είχαμε κερδίσει τις προηγούμενες δεκαετίες και τώρα μας τα παίρνουν πίσω.)

Την επίθεση δεν γίνεται να την αποφύγουμε. Όπως επίσης και τους αγώνες. Θα γίνουν θέλουμε δε θέλουμε. Κάθε αγώνας, κάθε απεργία όσο και αν άμεσα δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα αφήνει παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες που έρχονται.

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΚΟΡΕΣΤΗΣ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

557 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ 45% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ του «μνημόνιου 3» για τους εργαζόμενους σημαίνει:

  •  ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ με συνεχιζόμενη αύξηση των φόρων που θα μας αναγκάσει σε εξαθλίωση και ξεπούλημα κάθε περιουσιακού στοιχείου.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ με ρήτρα <<μηδενικού ελλείμματος>> που σημαίνει πετσόκομμα συντάξεων, μείωση ή ακόμα και οριστική κατάργηση επικουρικών και εφάπαξ, με όριο τα 67 χρόνια για όλους και προοπτική για δουλειά μέχρι τον τάφο, και η ασφάλιση να γίνει ατομική υπόθεση του καθενός μας.
  • ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, που παρά τα όσα λέγονται, θα σημάνει μείωση μισθών, άμεσα ή έμμεσα. Πάγωμα για πολλά χρόνια στους παλιούς υπαλλήλους και μεγάλες μειώσεις για τους νεότερους.
  • ΔΙΑΡΚΉ ΚΙΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ με επιπτώσεις είτε στο μισθό – βαθμό είτε στην υπηρεσιακή κατάσταση. Με άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των εργαζομένων της ιδίας ή διαφορετικής ειδικότητας. Με ΔΙΑΣΠΑΣΗ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στους χώρους δουλειάς. ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.
  • ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ με κατάργηση και συγχωνεύσεις, Κέντρων υγείας, κλινικών, μονάδων και νοσοκομείων και άγριο χαράτσωμα των ασθενών.

ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ,
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ,
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

ΤΟ Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Εορτή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών και χειροθεσία νέου πνευματικού
Επομενο αρθρο
Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις αυριανές κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.