HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: 4ωρη στάση εργασίας

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: 4ωρη στάση εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Τετάρτη 29 Ιούνη – 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11π.μ-3μ.μ στη
δημόσια Υγεία-Πρόνοια
Όλοι και όλες στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Η κυβέρνηση, η Ε.Ε, το ΔΝΤ με τη στήριξη της άρχουσας τάξης της χώρας, κλιμακώνουν τον πόλεμο απέναντι στο λαό. Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της συγγραφής του νέου αντιασφαλιστικού νόμου, της νέας φοροκαταιγίδας σε βάρος στου λαού, των νέων φοροαπαλλαγών, προκλητικών προνομίων και επιδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ανοίγει τη συζήτηση για το ξεθεμελίωμα των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μαζικές απολύσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις και νέο αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο που θα δυσκολεύει τη προκήρυξη απεργίας.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις να αποδεχθεί ο λαός, ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα, ότι έρχεται η «ανάπτυξη» και άλλα πολλά για να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι τη σφαγή τους.

Βαθαίνει η επιχειρηματική δράση στην υγεία, η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ανοίγει το δρόμο για την πλήρη εμπορευματοποίηση της, για νοσοκομεία επιχειρήσεις Α.Ε., υγειονομικούς εμπόρους υγείας και ασθενείς πελάτες. Γι’ αυτό προετοιμάζει το έδαφος για συγχωνεύσεις και κλείσιμο δομών υγείας και νοσοκομείων με τεράστιες επιπτώσεις σε ασθενείς και υγειονομικούς.

Επεκτείνει τις ατομικές συμβάσεις και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέρα από τις καθαριότητες, όπως σε ιδιώτες γιατρούς, νοσηλευτές κ.α που θα μπορούν να μπαίνουν στα νοσοκομεία με μπλοκάκια, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Η υπο-χρηματοδότηση του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο ΕΟΠΠΥ και το ΠΕΔΥ που έχουν χρεοκοπήσει, οι βάρβαρες αντιλαϊκές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού κλπ που πρόσφατα ψηφίστηκαν, έχουν μετατρέψει την παροχή υπηρεσιών υγείας από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα, που θα πουλιέται και θα αγοράζεται, επιβαρύνοντας έτσι αποκλειστικά και μόνο τους υγειονομικούς που θα εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας αλλά και τους έχοντες ανάγκη αγοραστές, δηλαδή τους ασθενείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκατοντάδες εξετάσεις που δεν αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΠΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία και φορτώνονται στις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων με το πρόσχημα του εξορθολογισμού των δαπανών, το «στέγνωμα» των νοσοκομείων από υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό που αναγκάζει τους ασθενείς να αγοράζουν μέρος του για να θεραπευτούν, η απληρωσιά των υγειονομικών, η εντατικοποίηση της εργασίας, τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες.

Η χρεοκοπία της δημόσιας υγείας δεν έχει αιτία την έλλειψη πόρων αλλά είναι συνειδητή ΤΑΞΙΚΗ επιλογή και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποτελεί εργαλείο για την ταυτόχρονη προώθηση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της υγείας. Συνεπώς κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων για στήριξη της Δημόσιας υγείας-πρόνοιας πρέπει ταυτόχρονα να βάζει στο στόχαστρο και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο χώρο της υγείας.
«Χέρι βοηθείας» σ’ αυτή την πολιτική βάζουν και συμβιβασμένες πλειοψηφίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ που δεν αναδεικνύουν την πραγματική αιτία των προβλημάτων στην υγεία-πρόνοια, που προκηρύσσουν απεργίες χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς προετοιμασία και συντονισμό, απεργίες χωρίς απεργούς σπέρνοντας απογοήτευση στους εργαζόμενους.

Μονόδρομος είναι λοιπόν να ανατραπούν οι αρνητικοί για τους εργαζόμενους συσχετισμοί και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το κίνημα και το λαό μας παρά να συγκρουστεί με αυτό το σύστημα, του κέρδους, των «επενδυτών» της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου που ολόκληρη η ουσία του είναι η καλοπέραση των λίγων. Και που για να τη διασφαλίσει, σκορπά εξαθλίωση, φτώχια και πολέμους, κάνει ακόμη και τον ανθρώπινο πόνο εμπόρευμα, στέλνοντας ¨στην κόλαση επί γης¨ και τη ζωή των υγειονομικών, των ασθενών και όλων των εργαζομένων της χώρας μας.

Αγωνιζόμαστε να γίνει καθολικό αίτημα το «αποκλειστικά δημόσια, καθολική και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις» και βασικός στόχος πάλης των υγειονομικών και του λαού μας γιατί εκφράζει τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, εργολαβικοί, με ατομικές συμβάσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
 Όχι στην απλήρωτη εργασία, καμιά καθυστέρηση στη πληρωμή επικουρικών, εφημεριών, υπερωριών.
 Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
 Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
 Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
 Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών.
 Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
 Να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, τα αλλότρια καθήκοντα.

ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΥΡΙΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 4ωρης ΣΤΑΣΗΣ

ΤΟ Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Equal Society: Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 27/6/2016 έως 03/7/2016
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Τηλυκράτη για τα αποτελέσματα της Γ. Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.