HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: καταργούν το δικαίωμα στην απεργία!

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: καταργούν το δικαίωμα στην απεργία!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνοντας με ωμότητα των ποιων τα συμφέροντα υπερασπίζεται, φέρνει σαν τον κλέφτη, τροπολογία στη Βουλή και σε άσχετο νομοσχέδιο για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας, στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης της αντιλαϊκής συμφωνίας με τους «Τροικανούς».

Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ !

Για να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζομένων η «ψευτοαριστερή» κυβέρνηση μπροστά και στην Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη τρέχει να υλοποιήσει μια ακόμα απαίτηση των μονοπωλίων και των μεγαλοεργοδοτών ώστε να βάλει στο γύψο τη δυνατότητα των εργαζομένων, συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική τους.

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι, «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Η απάντηση από τους εργαζόμενους πρέπει να δοθεί στους δρόμους με τη μαζική συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο στον Άη-Μηνά και στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΤΟ Δ.Σ
Λευκάδα 5/12/2017

Προηγουμενο αρθρο
Γάτα με ποντίκι [video]
Επομενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 4/12/2017 έως 10/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.