HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Στηρίζουμε & συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 900-1200π.μ
ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1030 π.μ στον Αη- Μηνά

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Με σύνθημα αιχμής «Πρώτα οι δικές μας ανάγκες, Όχι τα κέρδη των λίγων», σας καλούμε να ενώσουμε τη δύναμή μας και να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα με τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους μικρομεσαίους αγρότες και τη νεολαία.

Σας καλούμε να ξεπεράσετε τα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός & εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που σε αγαστή σύμπλευση με την κυβέρνηση κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην ενώσουμε τη φωνή μας, να μην ενοποιήσουμε τον αγώνα μας , όλοι εμείς οι καταπιεσμένοι που συνθλιβόμαστε από τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου.

Γι’ αυτό προκήρυξαν σε διαφορετικές ημερομηνίες πανελλαδική απεργία, για να σπάσουν το ενιαίο αγώνα. Ακόμα όμως και όταν κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων αποφασίσουν να προκηρύξουν απεργία, δεν κάνουν το παραμικρό οι συνδικαλιστές τους στους χώρους δουλειάς, για την επιτυχίας της.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ό,τι θα βελτιωθεί τάχα η ζωή μας, τάζει και πετάει προεκλογικά ψίχουλα αφού πρώτα μας έχει βουτήξει πάνω από 12 δις ευρώ με το 30 μνημόνιο, μιλάει για «μεταμνημονιακή εποχή & κανονικότητα» αλλά εμείς δεν είμαστε «λωτοφάγοι». Γιατί οι νόμοι των τριών μνημονίων που είναι σε πλήρη ισχύ , η διαρκής εποπτεία, τα θεόρατα πρωτογενή πλεονάσματα 3,6% του ΑΕΠ (6,9 δις. ευρώ) για να πληρωθούν οι δανειστές και να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στην επαιτεία.

Όσες αυταπάτες και να καλλιεργήσει, κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την εξαΰλωση των συντάξεων, των μερισμάτων και του εφάπαξ, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Αποκαθηλώνονται τα ψέματα της κυβέρνησης για τη «σταθεροποίηση & αναβάθμιση» του συστήματος υγείας με την απληρωσία, την εντατικοποίηση, την υποστελέχωση, τις μετακινήσεις και την ανακύκλωση υγειονομικών για τη λειτουργία νέων τμημάτων και κλινικών, τις εξαντλητικές εφημερίες και το κυκλικό ωράριο χρόνων , με τις επικείμενες απολύσεις επικουρικών γιατρών και την ομηρία διαρκείας των συμβασιούχων, με την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή αποδεικνύει ακόμη μια φορά πόσο αντιλαϊκός και ταξικός είναι αφού προσθέτει νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια, αυξάνει τους δυσβάσταχτους φόρους κατά 1 δις ευρώ, κρατάει στα τάρταρα και τσεκουρώνει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία κατά 65 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως, μειώνει στους μεγαλοεπιχειρηματίες τους φορολογικούς συντελεστές και τη φορολογία στα κέρδη τους, τους επιδοτεί με ποικίλους τρόπους και τους δίνει τζάμπα κρατικό χρήμα για τις μπίζνες τους.

Ταυτόχρονα οι νέες περικοπές που έρχονται, από τη ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου όπου θα χαθεί ένας ακόμη μισθός , η επικείμενη περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος και η ένταση των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας της λαϊκής οικογένειας αλλά και η καταστολή και οι διώξεις σε όσους διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς , δείχνουν την απανθρωπιά του συστήματός τους.

Ο καθένας πλέον καταλαβαίνει ότι η επίθεση στις ζωές μας δεν έχει τέλος αν δεν αποφασίζουμε να δώσουμε τη δική μας απάντηση!
Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Η λογική του μικρότερου κακού που μας καλλιέργησαν έφερνε πάντα το μεγαλύτερο κακό. Η λογική της αναμονής μας οδήγησε να χάσουμε δικαιώματα που κερδήθηκαν με ποταμούς αίματος.
Δύναμή μας η ενότητα όλων όσων έχουμε συμφέρον να σταθούμε απέναντι και αντιπαλέψουμε το αποκρουστικό σύστημα της εκμετάλλευσης των ισχυρών και των κομμάτων που το στηρίζουν, που δείχνει τα δόντια του απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό.

Αγωνιζόμαστε για:
Αποκλειστική δημόσια & δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του νέου νοσοκομείου & αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία.

Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος – Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους.
Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών στα προ κρίσης επίπεδα.
Καμιά περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος- Επέκταση & σε άλλου κλάδους – Ένταξη στα ΒΑΕ.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών & της φοροληστείας.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων. Κανένας εργαζόμενος κάτω από το 751 ευρώ.

Το Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Με το νερό για καθρέφτη
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση στην ετήσια Γενική Συνέλευση μελών του ΤΑΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.