HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 15 Μάρτη

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 15 Μάρτη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΗ
ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΕΔΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ!!!
Η Επίθεση κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – επιχειρηματικών ομίλων
στα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΆ ΜΑΣ και στις ΖΩΈΣ ΜΑΣ δεν έχει τέλος!!
Τα νέα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το κουαρτέτο, όπως η νέα μείωση του αφορολόγητου, οι νέες μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, η απελευθέρωση των απολύσεων αφορά όλους τους εργαζόμενους τους ασθενείς και το λαό.
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και οι διαπραγματεύσεις, δεν αφορούν τα δικά μας δικαιώματα, αλλά τα κέρδη των πλουτοκρατών που την περίοδο της ανάπτυξης πλούτιζαν σε βάρος του λαού. Δεν θα φέρει πίσω μισθούς, συντάξεις, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα!!! Θα στηριχτεί πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων!!!
Στην Υγεία η κυβέρνηση ετοιμάζει σειρά αντιλαϊκών νομοθετημάτων :
1. Για την ψυχική υγεία και την πρωτοβάθμια υγεία.
2. Για τους οργανισμούς των Νοσοκομείων.
3. Για την ιατρική εκπαίδευση και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Με τους νέους οργανισμούς ανοίγει ο δεύτερος γύρος, μετά το 2012-14, για συγχωνεύσεις τμημάτων – κλινικών, καταργήσεις υπηρεσιών Υγείας, και στα νοσοκομεία θα καταργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ειδικά στη Διοικητική -Τεχνική Υπηρεσία.
Η ανυπαρξία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την κατάργηση εκατοντάδων υγειονομικών θέσεων εργασίας από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η διατήρηση αυτής της απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει το λαό να βάζει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για παροχές που έπρεπε να παρέχονται απολύτως δωρεάν από το κράτος.
Οι απαράδεκτες ρυθμίσεις για την ψυχική Υγεία όπου αποδιαρθρώνονται πλήρως τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, οδηγεί τους ψυχικά πάσχοντες στους κλινικάρχες του χώρου, στις ΜΚΟ και στις φιλανθρωπίες. Ταυτόχρονα προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση οικονομικών υπηρεσιών και της μηχανοργάνωσης των νοσοκομείων και επεκτείνεται η δράση της Ανώνυμης Εταιρείας Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. στους τομείς της Ψυχικής Υγείας, του Ασύλου και της επιμόρφωσης υγειονομικού προσωπικού.
Η εκπαίδευση των ειδικευομένων γιατρών παραδίνεται στο έλεος των πολυεθνικών του φαρμάκου, ενώ επιδιώκεται η εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες οδηγώντας στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Οι εργολαβικοί εργάτες με τις ορισμένου χρόνου συμβάσεις έργου-εργασίας θα καταλήξουν ή στην απόλυση ή όπως λέει η κυβέρνηση στις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» δηλαδή μια άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης.
Με το βούρδουλα της “αξιολόγησης δομών και δημοσίων υπαλλήλων” με βασικό κριτήριο τη “στοχοθεσία”, το βαθμό επίτευξης στόχων, τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό αλλά και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει τους υγειονομικούς σε εμπόρους υγείας, που για να επιβιώσουν θα πρέπει να προασπίζουν τα συμφέροντα και τα κέρδη του εμπορευματοποιημένου δημόσιου τομέα υγείας και όχι τα δικαιώματα των ασθενών.
Όλα τα νομοθετήματα των κυβερνήσεων έχουν ως στόχο τη μετατροπή της υγείας σε ένα εμπορεύσιμο προϊόν, που θα αγοράσετε, από όσους έχουν και οι ασθενείς θα προσέρχονται στην πιο ευάλωτη στιγμή της ζωής τους σε «εχθρικές» υγειονομικές μονάδες που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις και αυτό απαιτεί φθηνούς, πειθήνιους και χωρίς εργασιακά δικαιώματα υγειονομικούς.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ,ΑΣΘΕΝΕΙΣ και το ΛΑΟ !
Η ενιαία δράση όλων μας!
Υγειονομικών, Μόνιμων, συμβασιούχων, εργολαβικών, ασθενών, λαού ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για να σωθούν και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών!
Μόνο μέσα από μια τέτοια ενότητα, ένα εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα αναδεικνύει τις αιτίες τις τραγικής κατάστασης που βιώνει ο λαός μας, που θα συγκρούεται με τον πραγματικό αντίπαλο, τους καπιταλιστές και το σύστημα τους, θα μπορέσει να βάλει εμπόδια, να κερδίζει μέτρα ανακούφισης και ταυτόχρονα, ν’ ανοίξει το δρόμο για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες!
Αγωνιστικά διεκδικούμε:
Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με πλήρη, δωρεάν προληπτικό έλεγχο και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλους.
Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης.
Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά – εργασιακά δικαιώματα.
Να μην καταργηθεί – να μην συρρικνωθεί καμιά υπηρεσία Υγείας, να μην περικοπεί καμιά θέση εργασίας. Αντίθετα, αποδείχτηκε από την πικρή πείρα των προηγούμενων χρόνων ότι όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ιατρεία ΙΚΑ κλπ που έκλεισαν ή υποβαθμίστηκαν, επιτελούσαν τεράστιο έργο και πρέπει ΑΜΕΣΑ να ξαναλειτουργήσουν με αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
Χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.
Να σταματήσει η εργασιακή ομηρεία των επικουρικών, εργολαβικών, συμβασιούχων με τη άμεση μονιμοποίηση τους. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης . Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση από την πρώτη στιγμή!!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ να μην έχει το ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ την Τύχη του Νοσοκομείου της Σαντορίνης που μετατράπηκε σε Α.Ε και διοικείται από ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΜΕΤΌΧΩΝ !!!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στις 10 το ΠΡΩΙ !!

Προηγουμενο αρθρο
Όσα δεν γνωρίζατε για την Τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821
Επομενο αρθρο
Τηλυκράτης - Εθνικός Φιλιππιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.