HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤέλος και για το Αστυνομικό Τμήμα Καρυάς [video] – ανανέωση

Τέλος και για το Αστυνομικό Τμήμα Καρυάς [video] – ανανέωση

Τελευταία μέρα σήμερα για το Αστυνομικό τμήμα Καρυάς, το οποίο έκλεισε οριστικά μετά από απόφαση της πολιτείας. Ο Θανάσης Κατωπόδης, στο συντομότερο ίσως βίντεο που έχει δημιουργήσει, στρέφει το πλάνο του στη σημαία που κυματίζει και στην πινακίδα που υπήρχε έξω από το κτίριο και απαριθμεί την ερήμωση του χωριού. Ενός χωριού που μέχρι και την δεκαετία του 1970 -που θυμάμαι και η ίδια- έσφυζε από ζωντάνια και ζωή.

«Το κλείσιμο του Α.Τ. Καρυάς σφραγίζει την ταφόπλακα που συστηματικά τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν οι πολιτικές των πολιτικών αρχόντων του τόπου μας.

Χωρίς καμία αιτιολογία, κλείνει οριστικά το Αστυνομικό Τμήμα της Καρυάς, μετά από πολιτική απόφαση, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.
Το τμήμα της Καρυάς λειτουργούσε για πάνω από 70 χρόνια παρέχοντας ασφάλεια στους κατοίκους της ορεινής Λευκάδας, μέχρι και την περασμένη δεκαετία, όταν και πάλι μετά από πολιτικές αποφάσεις τοπικών αρχόντων, περιόρισε τα γεωγραφικά όρια αρμοδιότητάς του έως τα αντίστοιχα όρια του πρώην Δήμου Καρυάς, για να καταλήξει σήμερα στην οριστική κατάργησή του.

Το Α. Τ. Καρυάς τα τελευταία 30 χρόνια στεγάζεται σε δημόσιο κτήριο, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, πέραν των βασικών λειτουργικών του εξόδων.

Αντί της οριστικής του κατάργησης λοιπόν, θα μπορούσε ενδεχομένως να παραμείνει σε λειτουργία, με τις όποιες σημαντικές για την τοπική κοινωνία επιπτώσεις, αυξάνοντας τις οργανικές θέσεις ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την μεταστέγαση μιας εκ των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας και ταυτόχρονα επεκτείνοντας τα γεωγραφικά όρια αρμοδιότητάς του, αστυνομεύοντας ολόκληρο τον ορεινό όγκο, που τώρα πλέον μοιραία, εγκαταλείπεται οριστικά στο έλεός του καθώς και απομακρυσμένους από την πόλη οικισμούς.

Είναι αυταπόδεικτο λοιπόν πως αν υπήρχε πολιτική βούληση και ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο μας, θα μπορούσε να δοθεί λύση, ώστε όχι μόνο να μην καταργηθεί το Α.Τ. αλλά να στελεχωθεί επαρκώς και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του, δίνοντας μια ανάσα στην ορεινή Λευκάδα που τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά ψυχορραγεί.

Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους υπηρέτησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυάς προσφέροντας ασφάλεια και κάθε άλλη υπηρεσία, καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του τμήματος στους πολίτες της ορεινής Λευκάδας.»

Πηγή: Καρυά Λευκάδας (Karya village)

Προηγουμενο αρθρο
Ξεκίνησε η μερική αποκατάσταση στο οδικό δίκτυο Κομηλιού - Ιράς
Επομενο αρθρο
Την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κονδυλάτου: «Η Λευκάδα αύριο»

3 Σχόλια

  1. Θοδωρής Αραβανής
    31 Μαΐου 2017 at 22:06 — Απάντηση

    Τα κέντρα που αποφασίζουν λειτουργούν μεταπολεμικά κεντρομόλως με αποτέλεσμα η κατ εξοχή διανεμητική λειτουργία να γίνεται με κριτήρια φυγοκέντρησης.
    Το κάθε τι κάθε φορά που απομένει- μόνο ότι απομένει από την κεντρομόλο λειτουργία- διανέμεται φυγοκεντρικά.
    Το σύμπτωμα της μεταφοράς της πολιτικής οργάνωσης απ το κέντρο προς την περιφέρεια, που ουσιαστικά ανατρέχει στις δομές οργάνωσης του Νεοελληνικού κράτους και απ την Οθωνική εποχή, δεν μπορούσε να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα παρά την απαξιωτική και απαξιωμένη λειτουργική της διαδικασίας από το κέντρο προς την περιφέρεια και ταυτόχρονα την υπερεκτιμημένη λειτουργική της διαδικασίας από την περιφέρεια προς το κέντρο.
    Στην μεταπολεμική Ελλάδα η κατεύθυνση προς το κέντρο
    επιβλήθηκε ως κοινωνικά αποδεκτότερη έναντι της διαδικασίας από το κέντρο προς την περιφέρεια.
    Μία απ τις παραμέτρους αυτής της ανισομερούς λειτουργικής είναι και η κατηγορία της κινήσεως του χρήματος ως σε αντίθετη φορά απ τις μετακινήσεις του πληθυσμού.
    Και όχι οι κινήσεις του πλούτου , αλλά οι κινήσεις του χρήματος. Αν ως χρήμα εκληφθεί ο νομισματικοποιημένος πλούτος κατά μια εξόχως προβληματική αποδεκτή σύμβαση και υποκριτική κοινωνικά αποδοχή.
    Η λειτουργική της μετακινήσεως απ την περιφέρεια προς το κέντρο δηλαδή , δεν προυποθέτει και αυτό συνέβει- την ταύτιση ΄την έννοιας του πλούτου με την ένοια του χρήματος, παρακάμπτοντας την διαμεσολαβητική λειτουργία του νομίσματος.
    Αυτός είναι ο λόγος και το αποτέλεσμα μαζί της υποχώρησης της ποσότητας του πλούτου σε μια δομή σε κατ ευθείαν σχέση με την άνοδο της ποσότητας του νομίσματος. Δηλαδή η απώλεια του πλούτου μιας δομής ( μιας κρατικής οντότητας εν προκειμένου) δεν είναι παρά εγχρηματοποίηση ( δια του νομίσματος) του πλούτου της χώρας.
    Εδώ μέσα υπάρχει η εξήγηση της απαξίωσης των στοιχείων του πλούτου της περιφέρειας έναντι της υπεραξίωσης των στοιχείων του πλούτου του κέντρου.
    Η βάση αναγωγής και εξήγησης αυτής της αντίθεσης :πλούτου και χρήματος, δεν είναι παρά το νόμισμα. Και στο βαθμό που ο πλούτος ταυτίστηκε με το νόμισμα και τις ποσότητες του, τούτη η αντίθεση δεν γίνεται διακριτή ή είναι εξόχως δυσδιάκριτη.
    Οι μετακινήσεις έτσι του πληθυσμού προς την ύπαρξη του χρήματος ( προς το κέντρο) δεν είναι παρά η μετακίνηση που οδηγεί την απώλεια πλούτου.
    Η διανεμητική και αναδιενεμητική λειτουργία έτσι μέσα στο κράτος ( στην κοινωνικοοικονομική δομή) εκλαμβάνεται ως η διανομή της εκάστοτε υπαρχούσης νομισματικής ποσότητας ( δηλαδή η μοιρασιά του χρήματος). Δηλαδή η διανομή της φτώχειας, μια και το χρήμα είναι το αντίθετο του πλούτου.
    Και η εξόχως μεταπολεμικά τάση αστυφιλίας στην χώρα μας, μέχρι υδροκεφαλισμού των μεγαλουπόλεων και μεγέθυνσης των περιφερειακών αστικών κέντρων, δεν ήταν παρά η οργάνωση προοδευτικά της λειτουργικής για την διανομή της προοδευτικά παραγόμενης φτώχειας.

  2. Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
    30 Μαΐου 2017 at 23:18 — Απάντηση

    Στην ΟΡΕΙΝΗ ΛΕΥΚΑΔΑ! Κλείνουν οι… αρμόδιοι σχολειά! Κλείνουν οι …αρμόδιοι δημόσιες δομές και υπηρεσίες! Κλείνουν οι … αρμόδιοι δρόμους! Κλείνουν με την πολιτική τους οι… αρμόδιοι μικροεπιχειρήσεις! Ένα σας μένει…. Κλειστε σε ασκιά και τον αέρα που αναπνέουμε για να πεθάνουμε οριστικά…. Και τότενες να φέρεται ξένους να μείνουν σαυτόν τον τόπο…. Προχωράτε…. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν μπροστά σας…

  3. Άγγελος Σταγιάνος
    30 Μαΐου 2017 at 18:03 — Απάντηση

    Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.