HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤαξιδεύοντας μεταξύ παιδικότητας και εφηβείας

Ταξιδεύοντας μεταξύ παιδικότητας και εφηβείας

«Ταξιδεύοντας μεταξύ παιδικότητας και εφηβείας»
4η συνάντηση «Διαλόγων Γονέων» σε Σύβρο και Λευκάδα!

Την ερχόμενη Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη σύναξη των «Διαλόγων Γονέων», με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Ψυχίατρο – Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Παν. Αθηνών. Ο π. Αδαμάντιος διακονεί επίσης ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διαθέτοντας μεγάλη επιστημονική και ποιμαντική εμπειρία, καθώς και πλούσιο συγγραφικό έργο.

Το θέμα που θα εισηγηθεί και θα συζητήσει με τους γονείς είναι: «Ταξιδεύοντας μεταξύ παιδικότητας και εφηβείας».

Θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση για τους γονείς της Νότιας Λευκάδας το μεσημέρι της Κυριακής και ώρα 12.00 στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Σύβρου. Η συνάντηση διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Μαραντοχωρίου και Βασιλικής. Παράλληλα, τα παιδιά θα απασχοληθούν με προβολή της ταινίας: «Ο μικρός Νικόλας».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6.30 μ.μ. ο π. Αδαμάντιος θα αναπτύξει το ίδιο θέμα και στην πόλη της Λευκάδας, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της «Καταφυγής» (πρώην ΝΕΛΕ ή παλαιά Μητρόπολη – οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία),

Στη διάρκεια της ομιλίας, στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου, θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, προκειμένου οι γονείς να συμμετέχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.

Με την πρωτοβουλία της αυτή η τοπική μας Εκκλησία στηρίζει την οικογένεια και αφουγκράζεται τον παιδαγωγικό προβληματισμό των σημερινών γονιών που αποζητούν συμπαράσταση στον απαιτητικό και υπεύθυνο ρόλο τους.
Και οι δύο εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό! Σας περιμένουμε!

***
Εξάλλου, την περασμένη Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη σύναξη των γονέων της Νότιας Λευκάδας, σε συνεργασία –όπως πάντα- με τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής.

Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Γερασίμου Βασιλικής, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας π. Θεοφίλου, με την ευκαιρία της μνήμης του νεοφανούς Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω, εικόνα και τεμάχιο ι. λειψάνου του οποίου φυλάσσονται στην Ενορία της Βασιλικής.

Στη συνέχεια, στον πάντα φιλόξενο χώρο του Σχολείου, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα για τους γονείς και τα παιδιά που συναντιώνται για ενδιαφέρουσες συζητήσεις οι μεν, για φροντισμένες ψυχαγωγικές δραστηριότητες τα δε και ευχήθηκε σε όλους καλή και πλούσια ευλογημένη από το Θεό τη νέα χρονιά.
Ακολούθησε εισήγηση από την κοινωνική ανθρωπολόγο του Κέντρου Πρόληψης Λευκάδας «Δίαυλος» κ. Σοφία Ασπρογέρακα – Αργύρη, με θέμα: «Internet: τα πώς και τα γιατί» και αναπτύχθηκε ενδιαφέρων διάλογος γύρω από το πώς το διαδίκτυο θα παραμείνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τα παιδιά μας και δε θα μετατραπεί σε μέσο εξάρτησης και παγίδα.

Η συνάντηση αυτή είναι μια ευκαιρία έκφρασης και επικοινωνίας που δημιουργεί η τοπική μας Εκκλησία στο πλαίσιο της ποιμαντικής της φροντίδας για όλα τα παιδιά της, την αξία της οποίας αναγνωρίζουν οι ολοένα και περισσότεροι συμμετέχοντες.

Λευκάδα, 3 Φεβρουαρίου 2016

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Dialogoi Goneon 2015_4η συνάντηση

Διάλογοι γονέων_ΝΛευκάδα_4η συνάντηση_αφίσα

Προηγουμενο αρθρο
Που θα κλείσουν οι δρόμοι αύριο Πέμπτη 4/2
Επομενο αρθρο
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Με τα στήθη γεμάτα ουρανό και ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.