HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα Ιόνια φτιάχνουν το νοσοκομείο της Άρτας

Τα Ιόνια φτιάχνουν το νοσοκομείο της Άρτας

Στην πρώτη γραμμή εξακολουθούν να φιγουράρουν τα προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και η παντελής έλλειψη χρηματοδότησης ων νοσοκομείων όλης της Περιφέρειας. Επίσης, το σύστημα της αξιολόγησης και το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της σύστασης της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων.

Και σα να μην έφθανε αυτό, κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η ανακατανομή του κονδυλίου ύψους 107.000 ευρώ, που προοριζόταν για την κάλυψη των δεδουλευμένων στο προσωπικό των 18 Περιφερειακών Νοσοκομείων που υπάγονται στην 6η ΥΠΕ.

4

Η ανακατανομή

Με παρέμβαση του Βουλευτή Αρτας Γιώργου Στύλιου, το ποσό των 107.000 ευρώ, που προοριζόταν για την κάλυψη των δεδουλευμένων στο προσωπικό των 18 Περιφερειακών Νοσοκομείων, δόθηκαν στο Νοσοκομείο της Άρτας. Από το ποσό αυτό προοριζόταν για το Γ.Ν. Ζακύνθου 2.800€, για το Γ.Ν. Κέρκυρας 6.800€, για το Γ.Ν. Κεφαλληνίας 3.300€ και το Γ.Ν Λευκάδος 3.000€.

Πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της 6ης ΥΠΕ πληρώνουν τους εργαζόμενους εφέτος με οριζόντιες περικοπές στα δεδουλευμένα εκάστου μήνα. Υπάρχουν Νοσοκομεία που πληρώνονται με οριζόντιες περικοπές έως 50%.
Γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος και αναμένουν άμεση διόρθωση με ανάκληση της απόφασης, προώθηση Νομοθετικής ρύθμισης για εξόφληση των δεδουλευμένων παρελθόντων ετών μέσω του προϋπολογισμού των Νοσοκομείων και επιπλέον επιχορήγηση σε όσα διαθέτουν ελλειμματικό φετινό κονδύλι και αναγκάζονται να πληρώνουν τους εργαζόμενους με οριζόντιες περικοπές των δεδουλευμένων ή οφείλονται ολόκληροι μήνες.

Πηγή: imerazante.gr

Προηγουμενο αρθρο
Διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις στα Ιόνια Νησιά για την πρόληψη της εγκληματικότητας
Επομενο αρθρο
Πριν από τα πολιτικά σχέδια, η κοινωνία μας χρειάζεται μάλλον ψυχανάλυση

1 Σχόλιο

  1. παϊσιος
    9 Νοεμβρίου 2014 at 11:39 — Απάντηση

    Αυτός που επικαλείται πρακτικές Κασιδιάρη κατα των πολιτικά διαφωνούντων (και ειδικά σε γυναίκες συναδέλφους του), όταν του ασκούν κριτική? Είναι ο ίδιος που δεν ψήφισε για την άρση της ασυλίας των πολιτικών παιδιών του φασιστοναζισμού στην Ελληνική Βουλή. Πως να μην χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους σε βάρος εργαζομένων ξένης εκλογικής περιφέρειας. Βέβαια, κάποιοι επεδίωξαν μέσω του συγκεκριμένου βΟλευτή την προσωπική τους ευνοϊκή οικονομική μεταχείριση. Αλλοίμονο στην κοινωνία μας αν ο καθένας αναζητά τρόπους για την προώθηση των οικονομικών (ή και όποιων άλλων) ωφελημάτων έξω απο το κοινωνικό σύνολο. Τώρα θα μου πείτε, έτσι δεν γίνονταν (και δεν γίνεται ακόμη)?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.