HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα «κρεμασμένα θύματα» της παραλίας Εγκρεμνοί Λευκάδας!

Τα «κρεμασμένα θύματα» της παραλίας Εγκρεμνοί Λευκάδας!

1

Εκκεντρικό και κάπως σουρεαλισμό μου φάνηκε εκ πρώτης όψεως το θέαμα που αντίκρισα σε προχθεσινό μου «οδοιπορικό». Στο Αθάνι, δίπλα ακριβώς στον επαρχιακό δρόμο, ένας φράχτης σπιτιού έχει «στολιστεί» με δεκάδες χαλασμένα καλοκαιρινά παπούτσια (πέδιλα, σαγιονάρες, κατσάρια). Είναι από αυτά που συνήθως φοράμε για τη θάλασσα. Το σπίτι βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που υπάρχει η πινακίδα που οδηγεί στην παραλία των Εγκρεμνών.

Κατέβηκα μέχρι την παραλία. Υπάρχουν ως γνωστό 348 σκαλοπάτια που πρέπει να κατέβει κάποιος, αν θέλει να απολαύσει την παραλία.

Όπως και να το κάνουμε τα 348 σκαλοπάτια είναι κομματάκι ζόρικα για την καρδιά, τους πνεύμονες, τις αρθρώσεις και βεβαίως τα παπούτσια. Πολλοί από τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες της παραλίας, είτε από άγνοια είτε επειδή πηγαίνουν απροετοίμαστοι, δεν φοράνε κατάλληλα παπούτσια (αθλητικά ή πεζοπορίας) για μια τέτοια διαδρομή. Μοιραία λοιπόν τα πέδιλα και οι σαγιονάρες αφήνουν την τελευταία τους πνοή, για την ακρίβεια το τελευταίο τους λουράκι, στα σκαλοπάτια!

23

Η εξήγηση που έδωσα είναι ότι, ενδεχομένως κάποιος κάνοντας την αρχή κρέμασε τις χαλασμένες του σαγιονάρες στο φράχτη και αυτό έγινε πλέον συνήθεια. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν φαίνεται να ενοχλείται, αν δεν είναι ο ίδιος που ενθάρρυνε την πρωτοβουλία, ώστε να μην πετάγονται στη γύρω περιοχή και γεμίσει με πλαστικά.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Φωτογραφίες της Θεοδώρας Γεωργάκη
Επομενο αρθρο
Ακρωτήρι Λευκάτας: Εκεί που η Λευκάδα υποκλίνεται με δέος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.