HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤα προεκλογικά «φυτεύματα» στην οδό Φιλοσόφων ξεραίνονται

Τα προεκλογικά «φυτεύματα» στην οδό Φιλοσόφων ξεραίνονται

Διασχίζουμε  την οδό Φιλοσόφων -από του Ματαγιά μέχρι το ΚΤΕΛ- κάθε μέρα και κάποιες μέρες περισσότερες από μία φόρες. Είναι ο δρόμος που δέχεται την μεγαλύτερη ροή αυτοκίνητων του νησιού. Είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, η είσοδος και η έξοδος της πόλης.

Διαθέτει πεζοδρόμια και από τις δυο μεριές και νησίδα στη μέση. Για να ακριβολογούμε, μόνο το πεζοδρόμιο της δεξιάς πλευράς -με κατεύθυνση το ΚΤΕΛ- είναι ολοκληρωμένο και βατό σε όλο το μήκος του δρόμου. Για αυτό και χρησιμοποιείται από τους περιπατητές για πεζοπορίες. Το πλάτος του βεβαίως ποικίλει, αναλόγως αν κόβονται τα κλαδιά των δέντρων των παρακείμενων ιδιοκτησιών, που κάποιες φόρες το σκεπάζουν.

Μπροστά από την επιχείρηση του Αργυρού υπάρχει μια μεγάλη νησίδα. Τουλάχιστον αυτό δείχνει, γιατί τον περισσότερο καιρό και είναι μια ζούγκλα από τα χορτάρια και τα σκουπίδια.

Το πεζοδρόμιο της αριστερής μεριάς -με κατεύθυνση το ΚΤΕΛ- είναι ημιτελές. Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι κατεστραμμένο εδώ και πολλά χρόνια.

Κάποιος μέσος νους που θα ασχολούνταν με την περιοχή, θα φρόντιζε, να ολοκληρωθεί και να καθαριστεί το πεζοδρόμιο  της αριστερής μεριάς, να καθαρίζεται πιο συχνά το ολοκληρωμένο πεζοδρόμιο από τις πρασινάδες,  και ασφαλώς να διατηρείται καθαρή από σκουπίδια και χορτάρια η μεγάλη νησίδα μπροστά από του Αργυρού.

Οι λεβέντες της απερχόμενης δημοτικής Αρχής, παραμονές εκλογών, αποφάσισαν πως αυτό που χρειάζεται η περιοχή ήταν δεντροφύτευση της νησίδας στο κέντρο του δρόμου! Δαπανήθηκαν χρήματα, αγοράστηκαν τα φυτά και σε χρόνο ρεκόρ, παραμονές εκλογών, εμφανίστηκε δεντροφυτεμένη η νησίδα.

Το λουλουδάκι στην περιοχή ήταν το τελευταίο σε ιεράρχηση χρειαζούμενο.  Ήταν όμως μόστρα για όσους συγκινούνται από τσάπες και δεντροφυτεύεις παραμονές εκλογών.

Εντάξει τα φυτά καλοδεχούμενα, έστω κι αν στην περιοχή ταιριάζει το: «τι του λείπει του ψωριάρη φούντα με μαργαριτάρι»,.

Τις τελευταίες μέρες όπως με λύπη παρατηρούμε ότι τα φυτά άρχισαν να ξεραίνονται.

Για να μην «πεταχτούν» τελείως τα χρήματα που δαπανήθηκαν, μήπως να το κοιτάξει κάποιος; Ποτίζονται;

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστίες στα Νοσοκομεία Λευκάδας και Χατζηκώστα Ιωαννίνων
Επομενο αρθρο
Δυο σπάνιες φωτογραφίες του 1950

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.