HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤα φύκια ως κυματοθραύστης στον Άη Γιάννη -video

Τα φύκια ως κυματοθραύστης στον Άη Γιάννη -video

Παρακολουθώ αυτό το φαινόμενο συνέχεια τα τελευταία χρόνια. Σε ένα μικρό, δυστυχώς, κομμάτι της παραλίας του Άη Γιάννη, κάθε χειμώνα, συγκεντρώνονται τόσα πολλά και τόσο συμπαγή φύκια, που δημιουργούν ανάχωμα, έναν φυσικό κυματοθραύστη. Κάποιος που δεν το ξέρει μπορεί να νομίσει πως είναι βράχια!

Όπως θα δείτε και στο βίντεο αυτός ο φυσικός σχηματισμός από φύκια δέχεται όλη την ορμή των κυμάτων και μάλιστα την εμποδίζει να χτυπήσει στην ακτή.

Προηγουμενο αρθρο
«Στην πύλη της αιωνιότητας» από την Κινηματογραφική Λέσχη του «Ορφέα»
Επομενο αρθρο
Ο Νιόνιος, δυο κορίτσια και τα πορτοκάλια

1 Σχόλιο

  1. Αλεκος
    7 Ιανουαρίου 2020 at 16:04 — Απάντηση

    Ταχω ξαναγραψει αλλα δεν ακουει κανεις. Ειχε ερθει εδω κι εκανε διαλεξη ενας καθηγητης απο το παν/μιο της Πατρας και ειπε οτι μετα απο μελετες που εχει κανει,το προβλημα της φθορας της αμμου δεν θα σταματησει αν δεν γινουν αρκετοι-πλεον-μικροι λιμενοβραχιονες ΚΑΘΕΤΟΙ με την στερια. ετσι η αμμος θα μαζευεται και δεν θα φευγει,οπως ακριβως λειτουργει και στην αμογλωσσα με το παλιο κριπιδωμα των Αγγλων στο πρωην φαρο.
    Φωνη βοοντος.
    Οπως λειτουργει (και δημιουργουνται μικρες αμμουδιες) στα κανιορια και στην παραπερα τεβερνα seven islands.
    Αν δειτε φωτο παλιες θα καταλαβετε οτι η αμμος εχει χαθει τουλαχιστον 10 μετρα μεσα παροτι καθε τοσο ριχνανε στον Αη Γιαννη ,αμμο.Δημαδη εκαναν μια τρυπα στο νερο.
    Ας ξυπνησουν οι αρμοδιοι,ετσι απλα .
    Βγειτε απ τα γραφεια σας.
    Τολμηστε επιτελους. καλοι οι καφεδες εκει κι η ζεστασια αλλα η ζωη βρισκεται εξω…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.